"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2007

Bαριές καταγγελίες



Δριμύ κατηγορώ του Νομάρχη Ηλείας μέσα από την συχνότητα του flash 96. Χαρακτήρισε ανεπαρκέστατο τον υπαρχηγό της Πυροσβεστικής επικαλούμενος συγκεκριμένα περιστατικά, ενώ μίλησε για ανύπαρκτα προληπτικά μέτρα.
Οι φλόγες, για 9η ημέρα, εξακολουθούν να καταστρέφουν στον Πάρνωνα. Πέντε σπίτια κάηκαν την Παρασκευή στο Σαρακίνι Ηλείας. Σε ύφεση βρίσκονται οι εστίες σε Καρύταινα και Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές που ξέσπασαν σε Ζάκυνθο και Κιλκίς.
Το υπουργείο Οικονομίας δίνει ευκαιρία στους ασυνείδητους να επιστρέψουν τα 3.000 ευρώ. Με απόφαση του Γ. Αλογοσκούφη, όσοι πήραν το επίδομα χωρίς να το δικαιούνται, θα μπορούν να το επιστρέψουν, χωρίς κυρώσεις, σε οποιαδήποτε Εφορία.
Το πρωί του Σαββάτου ο Κ. Καραμανλής με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο πραγματοποίησαν αυτοψία με ελικόπτερο στα καμένα. Μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, αναμένονται δηλώσεις.
Πολιτική αντιπαράθεση
Την ίδια ώρα, η πολιτική αντιπαράθεση είναι στο κόκκινο, με αιχμή τη θεωρία περί ασύμμετρης απειλής. «Εγώ μένω σε αυτό που είπε ο πρωθυπουργός» είπε στον Flash 96 ο Γιώργος Αλογοσκούφης, σημείωσε ωστόσο ότι «υπάρχουν ενδείξεις για κάτι οργανωμένο».
«Η θεωρία της απειλής ξέφυγε από την κυβέρνηση, όπως της ξέφυγαν οι πυρκαγιές» αντέτεινε, μέσω του Flash 96 η Αννα Διαμαντοπούλου. Η υπεύθυνη προγράμματος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η κυβέρνηση απέτυχε στην πρόληψη, την καταστολή, αλλά και στην ανακούφιση των πυρόπληκτων, χαρακτηρίζοντας προεκλογικό τον τρόπο παροχής των επιδομάτων.
«Ασφαλώς μπορεί να έγιναν λάθη στο συντονισμό, λόγω των συνθηκών» είπε ο κ. Αλογοσκούφης.
Σε ό,τι αφορά την πορεία της οικονομίας, ο υπουργός Οικονομίας είπε ότι τα στοιχεία δεν επιβάλλουν αλλαγή πολιτικής, ούτε και στο θέμα του ΦΠΑ.
Βόμβα Αβραμόπουλου: «Ο όρος ασύμμετρη απειλή μπορεί να ακυρώσει ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας ως ασφαλούς προορισμού, ως έννοια είναι συνυφασμένη με τη διεθνή τρομοκρατία» τονίζει ο υπουργός Υγείας στον Ελεύθερο Τύπο και προσθέτει: «Δεν μας φτάνει η ανθρώπινη, οικολογική και οικονομική καταστροφή, θα προσθέσουμε ως κράτος και άλλες».
Πυρά κατά του υπαρχηγού της Πυροσβεστικής εξαπέλυσε μέσω του Flash 96 ο νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφίρας. «Είναι ανεπαρκής» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «κάποια στιγμή θα ανοίξει το στόμα του και θα πει πολλά». Ο νομάρχης απάντησε και στις αιτιάσεις Αλογοσκούφη, ο οποίος λίγο νωρίτερα μέσω του Flash 96 του είχε επιρρίψει ευθύνες για μη λήψη προληπτικών μέτρων. «Δεν έχουμε πάρει ούτε δραχμή για πυροπροστασία, δεν είμαστε αρμόδιοι σύμφωνα με το νόμο» είπε ο κ. Καφίρας, προσθέτοντας ότι 22 δήμοι της Ηλείας πήραν συνολικά μόλις 460.000 ευρώ.
Σύσκεψη για τις πληγείσες περιοχές
Εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής μετά την ολοκλήρωση ευρείας σύσκεψης στο Μαξίμου. Ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για «μακρόπνοο σχεδιασμό που θα διαπνέεται από μια νέα αντίληψη αειφόρου ανάπτυξης και οικολογικής αντίληψης».
Συνάντηση με Ντ. Χούμπνερ
Νωρίτερα την Παρασκευή ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με την Ευρωπαία Επίτροπο Ντανούτα Χούμπνερ και συζήτησαν για τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης προς την Ελλάδα.
Η Ν. Χούμπνερ δήλωσε ότι θα υπάρξουν συγκεκριμένες ενισχύσεις, ανάλογα με την έκταση της καταστροφής και από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ και από άλλα προγράμματα.
Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης ευχαρίστησε την Επιτροπή και την Επίτροπο για την πολύ γρήγορη ανταπόκριση στη μεγάλη καταστροφή που έχει πλήξει τη χώρα μας. Θα συνεργαστούμε, τόνισε ο κ. Αλογοσκούφης, παρά πολύ γρήγορα, μέσα στις προθεσμίες, προκειμένου να υπάρξει και η πλήρης αποτύπωση της ζημιάς. Θα έχουμε με την Επιτροπή την ταχύτερη δυνατή συνεργασία, ώστε να προχωρήσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά και για την ανασυγκρότηση, αλλά και για την ανάπτυξη των περιοχών που έχουν πληγεί.
Ο Γιώργος Αλογοσκούφης ανέφερε ότι δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί οικονομικά το μέγεθος της καταστροφής.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου μεταβαίνει την Κυριακή στην Ηλεία όπου θα παρουσιάσει πακέτο μέτρων για τους πληγέντες.
40 εκ. ευρώ στο Ταμείο Αλληλεγγύης
40 εκατομμύρια ευρώ έχουν μέχρι στιγμής συγκεντρωθεί στο Ταμείο Αλληλεγγύης δήλωσε ο πρόεδρος Πέτρος Μολυβιάτης, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ. Από την πλευρά του ο Γιώργος Σουφλιάς υπέγραψε απόφαση για οριοθέτηση περιοχών στις πληγείσες περιοχές και ανακοίνωσε ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδας ξεκινάνε οι εργασίες για τα πρώτα αντιπλημμυρικά έργα, με προτεραιότητα τη Ζαχάρω και την Αρχαία Ολυμπία.
Οργή για τις ουρές
Οργή για τις ουρές εξευτελισμού των πυρόπληκτων στην Ηλεία για το βοήθημα των τριών χιλιάδων ευρώ. Με εντολή του υπουργείου Οικονομικών, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, μπορούν να ζητούν πρόσθετα στοιχεία για τον τόπο διαμονής.
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε προκαταρκτική εξέταση μετά τις καταγγελίες ότι το επίδομα εισέπραξαν μη δικαιούχοι. Σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθησαν 15 άτομα.
Τραγικός απολογισμός
Πρώτος απολογισμός της καταστροφής στην Ηλεία, σύμφωνα με στοιχεία της Νομαρχίας. 100 χιλιάδες πυρόπληκτοι, 3.500 άστεγες οικογένειες. Στάχτη 4 εκατομμύρια ελαιόδεντρα και 870 χιλιάδες στρέμματα, εκ των οποίων 350 χιλιάδες καλλιεργήσιμα. 30.000 τα νεκρά ζώα.
Κίνδυνος πυρκαγιών
Με απόφαση της περιφερειάρχη Πελοποννήσου, εξάλλου, απαγορεύεται το κυνήγι στις πληγείσες περιοχές.


από τον Flash.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: