"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2007

«Στήριξη των μαθητών μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές»



Από την Περιφερειακή Δ/νση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
Ομάδα ψυχολόγων εξειδικευμένων στη στήριξη παιδιών και εφήβων που αντιμετωπίζουν καταστροφικά γεγονότα οργανώνει ανοιχτή ομιλία – συζήτηση τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2007 και ώρα 10:30 σε αίθουσα του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Μεγαλουπόλεως με θέμα:
«Στήριξη των μαθητών μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές»
Η επιστημονική αυτή εκδήλωση στόχο έχει να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να κατανοήσουν τις άμεσες ψυχολογικές επιπτώσεις των καταστροφών στα παιδιά διαφόρων ηλικιών και να ενισχύσει τον υποστηρικτικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η σχολική κοινότητα. Μεταξύ άλλων θα γίνει αναφορά στα ακόλουθα θέματα:
πώς οι εκπαιδευτικοί μπορούν να συζητήσουν με τους μαθητές τις εμπειρίες που έχουν βιώσει
πώς να τους βοηθήσουν να εκφραστούν και πώς να κατανοήσουν τις αντιδράσεις τους αυτή την περίοδο πώς να αναγνωρίσουν τους μαθητές που είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι και εμφανίζουν τραυματικές αντιδράσεις πώς να διευκολύνουν την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου σε μια περίοδο κρίσης.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα μοιραστεί και έντυπο ενημερωτικό υλικό.
Στην εκδήλωση καλούνται να πάρουν μέρος οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής Μεγαλουπόλεως, καθώς και οι γονείς και οι ευαισθητοποιημένοι από τις πύρινες καταστροφές πολίτες.

Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια: