"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2007

περιοδικό "Διαβάζω"

ΔΙΑΒΑΖΩ τεύχος 477
Το τεύχος Σεπτεμβρίου (477)
του περιοδικού ΔΙΑΒΑΖΩμόλις κυκλοφόρησε και καλύπτει
πληθώρα θεμάτων.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ
Για πρώτη φορά κρίνονται τα νέα σχολικά βιβλία, ένα χρόνο μετά την εισαγωγή τους στα σχολεία. Ο Χρήστος Κάτσικας πραγματοποιεί εκτενή έρευνα για το πώς αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τα νέα βιβλία, ποιες είναι οι επισημάνσεις τους γι’ αυτά, ποιοι είναι οι φόβοι τους και οι ενστάσεις τους, καθώς και ποια προβλήματα αντιμετώπισαν στη διάρκεια της εκπαιδευτικής πράξης.

ΚΟΝΤΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ
Μας χρειάζεται ο Φρόυντ; Το βιβλίο που δίχασε τη γαλλική κοινωνία, «Η Μαύρη Βίβλος της Ψυχανάλυσης» κυκλοφόρησε και στα ελληνικά. Το κρίνουν οι: Γιάννης Ζέρβας, ψυχίατρος, συγγραφέας και μεταφραστής, Μαρία Μητροσύλη, δικηγόρος, κοινωνιολόγος του Δικαίου, Θανάσης Τζαβάρας, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Λατινική Αμερική: «Δώστε μας φρέσκο αίμα!»
Ο Γιώργος Ρούβαλης κάνει μια εκτενή αναφορά στους Λατινοαμερικάνους συγγραφείς που κυκλοφορούν μεταφρασμένοι από πολλούς μεγάλους και μικρότερους εκδοτικούς οίκους και τονίζει την επιτακτική πλέον ανάγκη του αναγνωστικού κοινού να γνωρίσει και τους νέους συγγραφείς που εμφανίζονται στις λατινοαμερικάνικες χώρες.

Ο μετά τον ρεαλισμό ρεαλισμός
Ο Άρης Μαραγκόπουλος γράφει για ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα στην ιστορία της λογοτεχνίας, τη σχέση της μυθοπλασίας με το πραγματικό.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος, καθηγητής Συγκριτικής και Νεοελληνικής Φιλολογίας στο τμήμα φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, μιλάει στη Σταυρούλα Τσούπρου για το συγγραφικό του έργο, τις αισθητικές προτιμήσεις και τους προσωπικούς του στόχους.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Χ.Φ. ΛΑΒΚΡΑΦΤ
Το κεντρικό αφιέρωμα του τεύχους αναφέρεται στο Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ, έναν από τους σημαντικότερους συγγραφείς φαντασίας του εικοστού αιώνα, σε μια προσπάθεια αποκρυπτογράφησης του αινιγματικού του λόγου. Το αφιέρωμα έχει επιμεληθεί ο συγγραφέας Μάκης Πανώριος και εκτός από τον ίδιο γράφουν οι: Δημήτρης Παναγιωτάτος, Παναγιώτης Σκάγιαννης.

Το περιοδικό διοργανώνει τη Δευτέρα,17 Σεπτεμβρίου 2007, στο καφέ του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24, Αθήνα) εκδήλωση, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από το θάνατο του Χ. Φ. Λάβκραφτ. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Μάκης Πανώριος και ο Δημήτρης Παναγιωτάτος.
Η στήλη πρόσωπα είναι αφιερωμένη στο Μιχάλη Γρηγόρη, έναν από τους παλιότερους και πιο αγαπητούς εκδότες και βιβλιοπώλες, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών.

Στο ίδιο τεύχος ο Νάσος Χριστογιαννόπουλος μιλάει με το συριανό βιβλιοπώλη Στάθη Σταθόπουλο που «αρνείται να μετατρέψει το κατάστημά του σε εμπορικό», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος, σχολιάζοντας όσους προσφεύγουν σε άλλα «τερτίπια» προκειμένου να επιβιώσουν.

Τέλος, στο τεύχος θα βρείτε όλες τις μόνιμες στήλες: θερμιδωριανά οξύτονα, στήλη άλατος, χωρίς προϋπηρεσία, κόντρα διάβασμα, από μήνα σε μήνα, courier, περιοδεύων, a piacere, σχόλια και ρεπορτάζ από το χώρο και την αγορά του βιβλίου, τα ευπώλητα, κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: