"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2007

Τρίπολη: Εκπαίδευση γεωτεχνικών για αποκατάσταση πυροπαθών αγροτών

Τρίπολη: ΑΠΕ
Ολοκληρώνεται ημερίδα που πραγματοποιείται από νωρίς σήμερα το πρωί στο πνευματικό κέντρο του δήμου Τρίπολης, παρουσία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Κιλτίδη(φωτό δεξιά) και τη συμμετοχή του γγ του υπουργείου Κωνσταντίνου Σκιαδά και του πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ζέρβα. Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση των γεωτεχνικών των πυρόπληκτων νομών της Πελοποννήσου σε θέματα ανασυγκρότησης του αγροτικού χώρου μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, ώστε έχοντας σαφή γνώση των θεμάτων να ανταποκριθούν καλύτερα στα θέματα ενημέρωσης των αγροτών και των κτηνοτρόφων των πυρόπληκτων περιοχών.
Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Κιλτίδης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι πιστεύουμε ότι η παρότρυνση του πρωθυπουργού να γίνουν οι ημερίδες σήμερα στην Τρίπολη, την ερχόμενη Δευτέρα στην Πάτρα και την επόμενη Τετάρτη στη Χαλκίδα, δικαιώθηκε γιατί φάνηκαν τα προβλήματα που ενδεχομένως θα προέκυπταν.
Ο υφυπουργός ανέφερε ότι οι γεωπόνοι και οι κτηνίατροι είναι αυτοί που θα δώσουν τον αγώνα της ενημέρωσης και θα υλοποιήσουν τις δράσεις για να επιτευχθεί το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Ανέφερε επίσης ότι με πιλότο αυτή την τραγωδία, δίνονται και άλλα μηνύματα για την ελληνική κτηνοτροφία και γεωργία, η οποία θα έχει την ευκαιρία να περάσει σε μια άλλη φάση και διαβεβαίωσε ότι οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού θα υλοποιηθούν στο ακέραιο.
Τέλος ο κ.Κιλτίδης επισήμανε ότι γίνεται μια προσπάθεια από το υπουργείο προκειμένου οι φυλές των ζώων που θα διαθέσει το υπουργείο αλλά και τα ζώα που θα αγοράσουν από μόνοι τους οι κτηνοτρόφοι, να είναι ελληνικές, προκειμένου να μην αλλοιωθεί η ελληνικότητα της φέτας.
Ο γ.γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκιαδάς με δηλώσεις του ανέφερε ότι έχει ζητηθεί από τις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις των πυρόπληκτων νομών, σε συνεργασία με τις διευθύνσεις γεωργίας και κτηνοτροφίας αλλά και τις συνεταιριστικές οργανώσεις, να προσδιοριστούν τα πυρόπληκτα ανά δήμο δημοτικά διαμερίσματα και οι κτηνοτρόφοι ανά δημοτικό διαμέρισμα που έχουν ανάγκη ζωοτροφών, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες τους.
Η ίδια διαδικασία επισήμανε ότι γίνεται και για τους μελισσοκόμους προκειμένου να καταγραφούν οι μελισσοκόμοι και να τους διατεθούν στη συνέχεια μελισσοτροφές.Τέλος ο κ. Σκιαδάς αφού ανέφερε ότι είμαστε κοντά στους πυρόπληκτους κτηνοτρόφους σημείωσε ότι ήδη χορηγήθηκαν από το υπουργείο 5,5 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα διατεθούν για την ανάπτυξη νέων σύγχρονων εγκαταστάσεων στους πληγέντες από τη φωτιά κτηνοτρόφους.
25/09/2007

Δεν υπάρχουν σχόλια: