"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2007

Έρευνα: Το κρεμμύδι μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας

Η κατανάλωση γευμάτων πλούσιων σε φλαβονοειδή μειώνει ορισμένα από τα πρώιμα συμπτώματα καρδιοπάθειας, υποδεικνύει νέα έρευνα.

Ομάδα Ινστιτούτου για την Έρευνα των Τροφίμων στη Βρετανία, εστίασε σε ένα από τα συστατικά που υπάρχει στο τσάι, στα κρεμμύδια, τα μήλα και το κόκκινο κρασί.
Η έρευνα για την αρτηριοσκλήρυνση εξέτασε την επίδραση των ουσιών που παράγονται όταν διασπάται η κερσετίνη στον οργανισμό. Φάνηκε πως βοηθά στην πρόληψη της χρόνιας φλεγμονής που μπορεί να οδηγήσει σε σκλήρυνση των αρτηριών.
Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι η ουσία μεταβολίζεται πολύ γρήγορα από το έντερο και το συκώτι και δεν βρίσκεται στο αίμα. Έτσι οι ερευνητές εστίασαν στις ουσίες που εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος, μετά την πέψη, την απορρόφηση και τον μεταβολισμό της κερσετίνης.
Τα συστατικά χρησιμοποιήθηκαν- σε συγκεντρώσεις παρόμοιες με αυτές που θα παράγονταν μετά την πέψη-για να αντιμετωπίσουν κύτταρα που ελήφθησαν από τα τοιχώματα των αγγείων.
Ο επικεφαλής της έρευνας Dr. Paul Kroon δήλωσε ότι οι επιστήμονες εξέτασαν ουσίες που βρίσκονται στο αίμα αντί για τα φλαβονοειδή πριν καταναλωθούν, καθώς μόνο αυτά τα συστατικά έρχονται στην πραγματικότητα σε επαφή με τους ιστούς και έχουν επίδραση στην υγεία των αρτηριών.
Ωστόσο, η επίδραση είναι πιο ελαφριά σε σχέση με πειράματα σε εργαστήριο στα οποία χρησιμοποιήθηκε η αρχική ουσία. Όμως οι μεταβολίτες- παρόλα αυτά- έχουν κάποιο αποτέλεσμα στα κύτταρα του τοιχώματος των αγγείων.
Στην έρευνα φάνηκε ότι στην περίπτωση του μηχανισμού της φλεγμονής, μικρότερη δόση ουσιών-που προέρχονται από κατανάλωση 100 έως 200 γραμμαρίων κρεμμυδιών- φάνηκε να έχουν μεγαλύτερη επίδραση.
Η διαιτολόγος Bridget Aisbitt, του Βρετανικού Ιδρύματος Διατροφής, δήλωσε ότι η φλεγμονή είναι σημαντικός παράγοντας στην επιβάρυνση των αρτηριών που μπορεί να οδηγήσει σε καρδιαγγειακή νόσο και εγκεφαλικό επεισόδιο και η έρευνα αυτή δίνει στοιχεία σχετικά με το γιατί μια δίαιτα πλούσια σε φρούτα και λαχανικά φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: