"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη 15 Απριλίου 2008

"Αναζητώντας τον παράδεισο" ξεκίνησαν τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Κώστα Γαβρά


Αθήνα

Aπό τις γαλλικές Αλπεις ξεκίνησαν τα γυρίσματα της πρώτης γαλλοελληνικής συμπαραγωγής του Κώστα Γαβρά, με πρωταγωνιστές τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Αννυ Λούλου. Μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων στη Γαλλία, η παραγωγή θα μεταφεθεί στην Κρήτη για πέντε εβδομάδες.
«Κάθε άνθρωπος έχει τηv ιστορία του. Αυτός που απλώνει το χέρι του για ελεημοσύνη, έχει τηv ιστορία του. Η γυναίκα που κοιμάται μισοπεθαμένη από το μεθύσι στα σκοτάδια του μετρό, έχει τηv ιστορία της. Αυτός που σαν τον Σαρλώ το σκάει μόλις αντικρίσει κάποιον με στολή, έχει την ιστορία του». Αυτές οι φράσεις συνοψίζουν τη βασική ιδέα πίσω από την ταινία.
Μια τέτοια ιστορία ανέλαβε να αφηγηθεί ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς στη νέα του ταινία με τίτλο Ο Παράδεισος στη Δύση. Πρόκειται για την ονειρική πορεία ενός μετανάστη, ο οποίος αναζητά μια εστία.
To σενάριο συνυπογράφει, μαζί με τον Κώστα Γαβρά, o Ζαν Κοντ Γκρινμπέργκ, με τον οποίο συνεργάστηκαν επίσης στις ταινίες Τσεκούρι και Αμήν.
Το ρόλο του Ηλία, του μετανάστη πρωταγωνιστή της ταινίας, ερμηνεύει ο Ιταλός ηθοποιός Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, γνωστός από τα Romanzo Criminale σε σκηνοθεσία Μικέλε Πλασίντο αλλά και από το O αδελφός μου είναι μοναχοπαίδι. Από ελληνικής πλευράς εκτός από τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Αννυ Λούλου, πρωταγωνιστούν οι Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Τάσος Κωστής, Ντίνα Μιχαηλίδη.
Tα γυρίσματα της ταινίας ξεκίνησαν από τις γαλλικές Αλπεις στις 31 Μαρτίου, ενώ αυτές τις ημέρες συνεχίζονται σε προάστιο του Παρισιού. Θα καταλήξουν στη γαλλική πρωτεύουσα, όπου θα ολοκληρωθούν στις 12 Μαΐου.
Στη συνέχεια, όλοι οι συντελεστές θα μεταφερθούν στην Κρήτη για πέντε εβδομάδες και υπολογίζεται ότι τα γυρίσματα θα ολοκληρωθούν στα τέλη Ιουνίου.
!*από το www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: