"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δευτέρα, 19 Μαΐου 2008

"Οι Δρόμοι του Παυσανία"


Οι «Δρόμοι του Παυσανία» – το ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης εναλλακτικού τουρισμού που έχει εκπονήσει η Αγροτουριστική για την Περιφέρεια Πελοποννήσου – επελέγη μεταξύ αντίστοιχων μελετών από την υπόλοιπη Ευρώπη, και παρουσιάστηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στην 81η σύνοδο της Επιτροπής Τουρισμού του ΟΟΣΑ,που συνήλθε στο Παρίσι, με θέμα: «Καθοδηγώντας την τουριστική ανάπτυξη μιας περιοχής των πολιτιστικών πόρων της».

Το ελληνικό Πρόγραμμα, το οποίο παρουσίασαν η κυρία Μπριγκίττα Παπασταύρου και στελέχη του μελετητικού τμήματος της Αγροτουριστικής, προβλέπει τη δημιουργία θεματικών διαδρομών που αναδεικνύουν τα φυσικά πλεονεκτήματα και την πολιτιστική κληρονομιά της Κεντρικής Πελοποννήσου, με στόχο μια τουριστική ανάπτυξη που να προστατεύει το φυσικό περιβάλλον, τη ζωντανή παράδοση και την ιστορία της περιοχής. Το όλο σχέδιο κρίθηκε από τα μέλη της Επιτροπής Τουρισμού ότι αποτελεί πρότυπο και για τις άλλες χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ, ως ένα σύγχρονο εργαλείο τουριστικής ανάπτυξης με βάση τους πολιτιστικούς πόρους.
Ανάλογη πρωτοβουλία συμμετοχής είχαν εκδηλώσει πολλές άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων η Αυστραλία, η Ιαπωνία, η Ιταλία, η Αυστρία, η Πολωνία, η Σλοβακία κ.α. Οι «Δρόμοι του Παυσανία» ήταν η μοναδική μελέτη που επελέγη από τον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο και μεταξύ των τριών που προκρίθηκαν για να παρουσιαστούν στην Επιτροπή Τουρισμού του ΟΟΣΑ από όλο τον κόσμο (Ελλάδα, Τουρκία, Μεξικό).
Η παρουσίαση του ελληνικού Προγράμματος από την Αγροτουριστική περιελάμβανε:
• Ανάλυση της δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου τουριστικού προϊόντος μέσω των πολιτιστικών πόρων.
• Περίληψη των προβλεπόμενων υποστηρικτικών δράσεων.
• Διάγνωση των βασικών παραγόντων που καθορίζουν πώς η συγκεκριμένη περιοχή θα γίνει ελκυστικός προορισμός τόσο για τουρίστες όσο και για επενδυτές
*από το AgrοNews
Δημοσίευση σχολίου