"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

Συνεδριακό κέντρο και ινστιτούτο έρευνας στην Καρύταινα

Στην Καρύταινα Αρκαδίας, γενέτειρα του νομομαθή Νικολάου Δημητρακόπουλου και στη μνήμη του,πραγματοποιείται επιστημονικό συμπόσιο με αντικείμενο "Η Διαφθορά στο Δημόσιο Βίο και η Θεσμική της αντιμετώπιση".
Το συμπόσιο που διεξάγεται από τις 10:00 το πρωί στο δημοτικό σχολείο του χωριού, οργανώνει ο Δήμος Γόρτυνος και ο Δικηγορικός Σύλλογο Αθηνών, σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Τρίπολης και την Εταιρεία Αρκαδικών Γραμμάτων & Τεχνών.
Εισηγητές είναι διακεκριμένοι νομικοί και πανεπιστημιακοί, το δε δικηγορικό σύλλογο Αθηνών εκπροσωπεί ο πρώην πρόεδρος του Αντώνης Ρουπακιώτης.
Την εκδήλωση χαιρέτισε με μήνυμά του,που μετέφερε ο Δήμαρχος Γόρτυνος Κων/νος Μιχόπουλος,ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης,ο οποίος,μεταξύ των άλλων, σημειώνει ότι με απόφασή του θα αναστηλωθεί η οικία του αείμνηστου Νικόλαου Δημητρακόπουλου στη Καρύταινα με χρηματοδότηση που έχει εξασφαλίσει, ύψους 600.000 ευρώ και θα μετατραπεί σε συνεδριακό κέντρο για την δικαιοσύνη και θα λειτουργήσει ινστιτούτο έρευνας.

Πηγή ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: