"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο Φιλοσοφίας στην Αρχαία Ολυμπία

Το Ολυμπιακό Κέντρο Φιλοσοφίας και Παιδείας (ΟΚΦΠ) διοργανώνει το 19ο Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο Φιλοσοφίας στην Αρχαία Ολυμπία, καθώς και το 3ο Διεθνές Σεμινάριο Φιλοσοφίας, από 8 έως 12 Αυγούστου 2008, με συμμετοχή επιστημόνων από Πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα όλου του κόσμου. Θέμα του φετινού Συμποσίου: "Οικολογία και Ηθική στην Εποχή της Παγκοσμιοποίησης".Διοργανώνεται ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ, ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΗΛΕΙΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΣ τα πλαίσια του Συμποσίου, τη Δευτέρα 11 Αυγούστου, 6.00 μμ. διοργανώνεται λογοτεχνική βραδιά και συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με επιφανείς προσωπικότητες από το χώρο των Γραμμάτων και τον χώρο της Φιλοσοφίας. Θέμα της συνεδρίας: "Η Φύση στην Ποίηση: Ανατολή και Δύση".
Ποιητές και Φιλόσοφοι διερευνούν την έννοια της Φύσης ως συμβόλου στην ποίηση Δύσης και Ανατολής και διαβάζουν κείμενα που προέρχονται από διαφορετικούς πολιτισμούς, καθώς και κείμενά τους.

Πλήρες Πρόγραμμα Λογοτεχνικής Συνεδρίας >>>>>>>>>

Πλήρες Πρόγραμμα Συμποσίου >>>>>>>>

Δεν υπάρχουν σχόλια: