"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008

Aποτροπή εγκατάστασης Τσιμεντοβιομηχανίας στο Τοπικό Διαμέρισμα Βλαχέρνας

Εκδήλωση –δημόσια διαβούλευση για την τύχη του Μαίναλου
στις 30 Αυγούστου 2008 στο Λεβίδι

Aποτροπή εγκατάστασης Τσιμεντοβιομηχανίας στο Τοπικό Διαμέρισμα Βλαχέρνας του Δήμου Λεβιδίου και προοπτική αειφόρου ανάπτυξης του όρους Μαινάλου

H νεότευκτη οργάνωση προστασίας του περιβάλλοντος και του πολιτισμού Αεί Μαίναλον και το περιοδικό ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ διοργανώνουν εκδήλωση –δημόσια διαβούλευση στην πλατεία Λεβιδίου, το Σάββατο στις 30 Αυγούστου 2008 στις 19.00, με θέμα την «Aποτροπή εγκατάστασης Τσιμεντοβιομηχανίας στο Τοπικό Διαμέρισμα Βλαχέρνας του Δήμου Λεβιδίου και την προοπτική αειφόρου ανάπτυξης του όρους Μαινάλου».

Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη του Δήμου Λεβιδίου και του Συλλόγου Απανταχού Βλαχερναίων.

Ομιλητές:
- Τρύφωνας Κολλίντζας, Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Αττικής
- Ρίτα Καραβασίλη, τ. Γενική Επιθεωρήτρια Περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ
- Σάκης Κουρουζίδης, σεισμολόγος, διευθυντής Ευωνύμου Οικολογικής Βιβλιοθήκης
- Τάκης Μπιτούνης, μαθηματικός, Γενικός Γραμματέας Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας
- Γιάννης Σακιώτης, Πολιτικός Επιστήμονας, διευθυντής του περιοδικού ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο δήμαρχος Λεβιδίου Αθ. Καβουρίνος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Βλαχερναίων Π. Κατσούλης.

Την συζήτηση συντονίζει ο δικηγόρος Βασίλης Κουνέλης, πρόεδρος της Αεί Μαίναλον.


Σχετική αρθρογραφία –κατά χρονολογική σειρά- για το θέμα:
http://arkadiko.blogspot.com/2007/08/blog-post_06.html
http://www.epohi.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=617
http://www.ecocrete.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=4830&Itemid=0
http://www.avgi.gr/cgi-bin/hwebpressrem.exe?-A=490992&-w=ΒΛΑΧΕΡΝΑ_&-V=hpress_int&-P


Λίγα λόγια για την Αεί Μαίναλον
Η οργάνωση προστασίας του περιβάλλοντος και του πολιτισμού Αεί Μαίναλον, είναι μια νεοϊδρυθείσα οργάνωση – αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, με έδρα το Δ.Δ. Βλαχέρνας του Δήμου Λεβιδίου. Η Αεί Μαίναλον ασχολείται με την διαφύλαξη και υπεράσπιση του περιβάλλοντος και του πολιτισμού στο νομό Αρκαδίας και ειδικότερα με την προστασία της οροσειράς του Μαινάλου και του περιβάλλοντος χώρου, στοχεύοντας στην στροφή των αναπτυξιακών επιλογών που αφορούν το σπουδαίο αυτό μνημείο της φύσης προς την κατεύθυνση της αειφόρου ανάπτυξης των ορεινών περιοχών περί το όρος Μαίναλο, καθώς και την πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη, την περιβαλλοντική εκπαίδευση και την επικοινωνία των κατοίκων και επισκεπτών του.

H Αεί Μαίναλον θα χρησιμοποιήσει ως μέσα για την επίτευξη των στόχων της την εκπόνηση και υλοποίηση προγραμμάτων πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και προγραμμάτων και εθελοντικών δράσεων με αντικείμενο την οριοθέτηση των δασικών εκτάσεων, την κατασκευή ή την επισκευή μονοπατιών, την επιδιόρθωση παραδοσιακών κατοικιών, την ανάδειξη των πλατειών, των αρχαιολογικών χώρων, των πηγών και εν γένει του φυσικού και αισθητικού πλούτου της περιοχής αλλά και την ανάπτυξη των πνευματικών πρωτοβουλιών και της δημόσιας έκφρασης των κατοίκων.

Ιδρυτικά μέλη της οργάνωσης είναι οι : Βασίλης Ν. Κουνέλης, δικηγόρος και εκπρόσωπος της εταιρείας, η Βασιλική Ε. Κολλίντζα, δικηγόρος, αμφότεροι με καταγωγή από την Βλαχέρνα Αρκαδίας, η Αγγελική Κουτσούγερα -Πανοπούλου, κοινωνιολόγος στον Συνήγορο του Πολίτη και αναπληρωματική εκπρόσωπος της εταιρείας, από την Παναγιά, ο Λυκούργος Σ. Κουτσούγερας, ιδιωτικός υπάλληλος από την Βλαχέρνα, ο Γιάννης Σακιώτης, πολιτικός επιστήμονας -περιβαλλοντολόγος, διευθυντής του περιοδικού ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ, οιονεί Αρκάς, ο Γιώργος Α. Παρασκευόπουλος οικονομολόγος από την Τρίπολη, ο Μιχάλης Α. Προμπονάς, πυρηνικός φυσικός, πρόεδρος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, με καταγωγή απ’ το Λεβίδι, ο Τάσος Β. Δρακόπουλος, επικοινωνιολόγος και κάτοικος Βλαχέρνας, ο γνωστός πιανίστας και μουσικός παραγωγός του Γ΄ προγράμματος Διονύσης Γ. Μαλούχος, με καταγωγή από τη Δημητσάνα, ο Νικόλαος Δ. Καβουρίνος, οικονομολόγος, εκδότης της τοπικής εφημερίδας "ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΕΖΕΝΙΚΟΥ", από τη Βλαχέρνα και ο Γεράσιμος Κ. Γαλιατσάτος, επιχειρηματίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: