"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2008

Θυρίδα Νεανικής Επιχειρηματικότητας Μεγαλόπολης


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
ΘΥΡΙΔΑ ΝΕΑΝΙΚΗΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΕΔΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗ
ΑΝΤΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ


Θέμα: «Ενημέρωση για την έναρξη λειτουργίας της Θυρίδας Νεανικής Επιχειρηματικότητας Μεγαλόπολης»

Αγαπητοί Νέοι και Νέες,
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε την Ίδρυση και Λειτουργία Θυρίδας Επιχειρηματικότητας για την Ενθάρρυνση και Στήριξη της Νεανικής Επιχειρηματικότητας στην περιοχή της Μεγαλόπολης.
Οι θυρίδες Νεανικής Επιχειρηματικότητας αποτελούν έργο του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς ενταγμένο στο ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ και συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Αναλυτικότερα, οι "Θυρίδες Νεανικής Επιχειρηματικότητας" είναι μία προσπάθεια για την ενθάρρυνση και στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας. Λειτουργούν ως γραφείο πληροφόρησης, συμβουλευτικής παροχής υποστήριξης ολοκληρωμένης μορφής προς όλους τους νέους που επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση. Στόχος να αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες γέννησης, ανάπτυξης και επιτυχούς εξέλιξης των επιχειρηματικών τους ιδεών. Στο πλαίσιο του έργου, προβλέπεται η ίδρυση 79 νέων δομών Επιχειρηματικότητας οι οποίες και καλύπτουν όλες τις περιφέρειες της χώρας.
Αναφερόμαστε σε μαθητές και αποφοίτους της δευτεροβάθμιας-τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τεχνικής εκπαίδευσης, σε καταρτιζόμενους δημοσίων ΙΕΚ και λοιπών σχολών αρχικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και σε φοιτητές και αποφοίτους της ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης.
Οι παρεχόμενες υπηρεσίες από τη θυρίδα είναι οι ακόλουθες :Πληροφόρηση:σχετικά με πηγές και διαδικασίες χρηματοδότησηςσχετικά με δυνατότητες κατάρτισης σε θέματα επιχειρηματικότητας σχετικά με το νομικό και το φορολογικό πλαίσιο που διέπει τις επιχειρηματικές δραστηριότητεςσχετικά με τις διαδικασίες ίδρυσης νέων επιχειρήσεων, πληροφόρηση για δραστηριότητες άλλων φορέων
Υποστήριξη: στην προαξιολόγηση της επιχειρηματικής ιδέας και στη δημιουργία πλάνου marketing, στη δημιουργία χρηματοοικονομικού πλάνου, στη δημιουργία επιχειρηματικού σχεδίου και στην επιλογή νομικής μορφής επιχείρησης και στις επαφές με άλλους φορείς όπως Επιμελητήρια, επαγγελματικές ενώσεις και με άλλους επιχειρηματίες και Σεμινάρια επιχειρηματικότητας σε σχολικές μονάδες Ευελπιστούμε τα οφέλη από ένα τέτοιο εγχείρημα να είναι πολλαπλά, τόσο για τους νέους όσο και για τους φορείς και τους κοινωνικούς εταίρους της περιοχής μας και προσδοκούμε στην πολύτιμη συμβολή σας για την επίτευξη των κοινών μας στόχων.
Θα μας βρείτε στη διεύθυνση Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (δίπλα στο ΚΕΠ) και στο τηλέφωνο 2791022544 καθημερινά 09.00-15.00.
Σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων και παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση και δυνατότητα συνεργασίας.
Με εκτίμηση,
Ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς
Παντελής Σκλιάς
Δημοσίευση σχολίου