"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008, ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ
Ο Δήμαρχος Γόρτυνος
Κων/νος Μιχόπουλος


H συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 7-9-2008 στο Δημοτικό Σχολείο Καρύταινας με όλους τους φορείς του Δήμου μας, ενόψει του Καποδίστρια Β’, πυροδότησε μια σειρά αντιδράσεων της αντιπολίτευσης, στις οποίες συμπαρασύρεται και μια ομάδα Πολιτών του Δήμου Γόρτυνος. Αν και ο αριθμός των Πολιτών αυτών είναι πολύ μικρός (μόλις το 10% του συνολικού πληθυσμού του Δήμου μας και ακόμη μικρότερο ποσοστό των μονίμων κατοίκων) είμαστε υποχρεωμένοι, ως υπεύθυνη Δημοτική Αρχή, να σταματήσουμε την παραπληροφόρηση και τη δημαγωγία σε ένα τόσο δύσκολο θέμα που αφορά το μέλλον του Δήμου μας.
Η συνάντηση που πραγματοποιήσαμε στις 7-9-2008 κρίθηκε απαραίτητη και αναγκαία μετά από τα δημοσιεύματα του Αθηναϊκού και Επαρχιακού τύπου βάσει των οποίων ο Δήμος Γόρτυνος «φάνηκε» να συνενώνεται με τους Δήμους Δημητσάνας, Τρικολώνων και Ηραίας. Απαραίτητη για να ενημερωθούν όλα τα τοπικά συμβούλια και όλοι οι φορείς του Δήμου μας για ένα τέτοιο ενδεχόμενο και σκηνικό που «στηνόταν πίσω από τις πλάτες του Δήμου μας» και αναγκαία για να αποτυπωθούν αντιπροσωπευτικά οι πρώτες αντιδράσεις και προτάσεις των Πολιτών του Δήμου Γόρτυνος. Σε αυτή τη συζήτηση το 99% των παρευρισκόμενων Τοπικών Συμβουλίων και φορέων συζήτησε και συναποφάσισε τα εξής:
«Ο Δήμος μας κατά την τελευταία πενταετία βρίσκεται σε μια αναπτυξιακή και δημιουργική πορεία και έχει εξασφαλίσει με ορίζοντα πάντοτε πενταετίας¨:
α) χρηματοδοτήσεις για οδοποιία σύνδεσης Αρχαιολογικών χώρων και τουριστικών προορισμών
β) χρηματοδοτήσεις αναπλάσεων και αναδόμησης όλων των Δημοτικών Διαμερισμάτων
γ) αυτοδύναμο μηχανολογικό εξοπλισμό
δ) οικονομική και τεχνική υπηρεσία
Μέχρι σήμερα η συνετή και αυτοδύναμη οικονομική διαχείριση στο Δήμο μας έχει αποδώσει έργο από το οποίο οι πιο πάνω Δήμοι μαθαίνουν ή και αντιγράφουν. Και μάλιστα ενώ οι δήμοι αυτοί προϋπήρχαν.»
Επιπλέον, η νέα διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας φαίνεται να μην ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και στα αιτήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς δεν επιλύει τα προβλήματα που προέκυψαν από τον Καποδίστρια Ι.
Ιδιαίτερα δεν φαίνεται να επιλύει προβλήματα στις μικρές τοπικές κοινωνίες και να ενδυναμώνει την περιφέρεια.
Ως εκ τούτου, η απάντηση του Δήμου Γόρτυνος προς την Αντιπολίτευση και την Επιτροπή Πολιτών για τη συνένωση του Δήμου μας με τους Δήμους Δημητσάνας, Τρικολώνων και Ηραίας, διαμορφώνεται σήμερα ως εξής: δεν συμφωνεί με την παραπάνω ρύθμιση και ζητάει να μείνει αυτόνομος με έδρα την ιστορική Καρύταινα.
Είμαστε έτοιμοι αν χρειαστεί και εφόσον η πολιτεία αποφασίσει τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση να θέσουμε το θέμα σε δημοψήφισμα. Ας περιμένει λοιπόν μέχρι τότε η συγκεκριμένη ομάδα, η οποία φαίνεται ότι ίσως εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες παρασύροντας και τους πολίτες που συνυπογράφουν. Η σπουδή και η βιασύνη της μόνο κακό μπορεί να προξενήσει αυτή τη δύσκολη στιγμή στο Δήμο μας.
Είναι ξεκάθαρο ότι η άποψή τους δεν έχει να κάνει με το ζωντάνεμα της περιφέρειας και την εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά μόνο με τη «διατήρηση της καρέκλας» κάποιων οι οποίοι αισθάνονται ανασφαλείς.
ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: