"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2008

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για ακόμα μια φορά περιέρχεται σε μια κρίσιμη περίοδοΠροβλήματα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για ακόμα μια φορά περιέρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο. Στις 31-12-2008 λήγουν οι συμβάσεις όλων των συμβασιούχων εργαζομένων και το Ίδρυμα θα παραμείνει με το 25% των εργαζομένων το οποίο έχει μέχρι τώρα.

Είναι κατανοητό ότι με αυτές τις συνθήκες, το Πανεπιστήμιο είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να λειτουργήσει και σαν αποτέλεσμα θα έχει την απαξίωση του στα μάτια των υποψηφίων φοιτητών. Αυτό συνεπάγεται ότι η απαξίωση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα σημάνει τη χαμηλή θέση προτίμησής του από τους υποψήφιους φοιτητές, σαφώς τη μείωση των φοιτητών και συνεπώς την μείωση της εισροής χρημάτων προς τις πόλεις της Πελοποννήσου όπου υπάρχουν έδρες Τμημάτων (Κόρινθος, Τρίπολη, Καλαμάτα, Σπάρτη, Ναύπλιο). Επίσης θα ωθηθούν στην ανεργία 94 εργαζόμενοι που διαμένουν μόνιμα στις πόλεις αυτές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εργαζόμενοι οι οποίοι και με απόφαση του Πανεπιστημίου καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες που υπάρχουν και δουλεύουν στο Πανεπιστήμιο από την ίδρυση του. Ουσιαστικά από 1 Ιανουαρίου 2009 θα σταματήσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους όλα αυτά τα άτομα που με τις γνώσεις, τις ικανότητες και την εμπειρία τους στηρίξουν την λειτουργία του Πανεπιστημίου.
Σε όλα τα παραπάνω, και ενώ έχουμε κάνει επανειλημμένες προσπάθειες να επιδιώξουμε επαφές με το Υπουργείο Παιδείας, δεν έχει καταστεί ακόμα δυνατή καμία συνάντηση και δεν έχει προταθεί καμία λύση, παρόλο που το γεγονός της λήξης των συμβάσεων είναι πλέον ορατό.Γι’ αυτό και εμείς προχωράμε σε κινητοποιήσεις με σκοπό να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Διεκδικούμε:
• Αναβάθμιση των διοικητικών υπηρεσιών των ιδρυμάτων. Ενίσχυσή τους με μόνιμο προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση του θεσμού του εκτάκτου. Να μη γίνει καμία απόλυση συμβασιούχου εργαζόμενου. Άμεσα, να διασφαλιστεί η συνέχιση της δουλειάς των συμβασιούχων εργαζομένων.
• Συνεχίζουμε τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες .
• Καλούμε σε παράσταση στο Υπουργείο Παιδείας την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου και ώρα 12:00
Τρίπολη, 21 Νοεμβρίου 2008
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Δημοσίευση σχολίου