"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Mε τα προτεινόμενα έργα από τον Δήμο Γόρτυνος αλλάζει όψη η Καρύταινα...

* Ενημερωτικό Δελτίο *
του Δημάρχου Γόρτυνος Κων/νου Μιχόπουλου
προς όλους τους δημότες για τη σύναψη δανείου

Με την αριθμ. 198/2008 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γόρτυνος εκφράσαμε προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου κατ΄αρχάς την πρόθεσή μας για τη λήψη δανείου από το Τμήμα Παρακαταθηκών και Δανείων και επισημάναμε ότι θα επανέλθουμε με νεότερη απόφασή μας για το ύψος του Δανείου (περίπου 1.000.000 Ευρώ) για 20 έτη και μετά από τη σύνταξη μελετών των προτεινόμενων έργων τα οποία αναφέρονται στη συνέχεια:
* Ολοκλήρωση των αναπλάσεων των κοινοχρήστων χώρων και πλατειών σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου.
* Ανάπλαση της εισόδου της Καρύταινας.
* Δημιουργία ανάπλασης δρόμου περιπάτου από στροφή Βασίλη Κοτέλου έως την πλατεία πίσω από το Κάστρο με ηλεκτροφωτισμό..
* Δημιουργία μονοπατιού από οικία Ιατρόπουλου έως βρύση Σπολάτη με ηλεκτροφωτισμό.
* Διαμόρφωση μονοπατιού έως το Κάστρο Καρύταινας.
* Διαμόρφωση χώρου και κατασκευή υπαίθριου θεάτρου δίπλα από το Δημοτικό Σχολείο.
* Αναστήλωση Πύργου Λεβένταινας.
* Αναστήλωση – ανακαίνιση και αγορά κτισμάτων Παλαιάς Αγοράς Καρύταινας.
* Επέκταση κεντρικής πλατείας Καρύταινας και κατασκευή υπαίθριου Μουσείου.
* Μελέτη και κατασκευή αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού Καρύταινας.
* Αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης από αμίαντο σωλήνα και κατασκευή δεξαμενών Καρύταινας- Κατσίμπαλη – Μαυριών – Κυπαρισσίων – Καρβουνάρι και Ατσιχόλου με τοποθετήσεις σύγχρονων μηχανισμών χλωρίωσης όλων των Τ.Δ. του Δήμου.
* Δημιουργία χώρου φύλαξης μηχανολογικού εξοπλισμού Δήμου και ταυτόχρονα κατασκευή στεγάστρου.
* Καλλιέργεια και υδροσυλλογή όλων των πηγών του Δήμου μας καθώς επίσης και γεωτρήσεις όπου είναι απαραίτητες.
Για τα παραπάνω έργα την ευθύνη θα την έχουν οι μηχανικοί της Νομαρχίας, καθώς επίσης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Για την οικονομική διαχείριση ούτε καν θα εμπλέκεται ο Δήμος Γόρτυνος και θα γίνεται απευθείας από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Και πριν ακόμη καλά-καλά φθάσει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην Περιφέρεια οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Γόρτυνος Ειρήνη Δαφνιά και Δημήτρης Μαρινόπουλος ασκούν ένσταση στην απόφασή μας την οποία βέβαια η Περιφέρεια απορρίπτει ως αβάσιμη.
Διερωτάται όμως κανείς: ποιο είναι το πρόβλημα της αντιπολίτευσης; Θέλει ή δεν θέλει να αναπτυχθεί η περιοχή που χρόνια προβληματίζει και απασχολεί όλους μας;
Όμως, αγαπητοί συνδημότες το πρόβλημα της αντιπολίτευσης του Δήμου μας είναι διαφορετικό από εκείνο που κάθε αντιπολίτευση τοπικής αυτοδιοίκησης έχει χρέος να φέρει σε πέρας δηλαδή στο να ασκεί κριτική και έλεγχο παραγωγικό και γόνιμο για τον τόπο μας. Η δική μας αντιπολίτευση προσπαθεί και κάνει ότι είναι δυνατόν για να σταματήσουν οι προσπάθειες που καταβάλλουμε για την ανάπτυξη της περιοχής μας.
Δυστυχώς, επιβεβαιώνονται όλοι όσοι μετά τις εκλογές μας έλεγαν ότι και τα 2 μέλη της αντιπολίτευσης τα διακατέχει μια αλαζονική συμπεριφορά και εμπάθεια προς όλα τα μέλη του Δ.Σ. της πλειοψηφίας αλλά και προσωπικά προς εμένα. Άλλωστε αυτό το έχουν αποδείξει περίτρανα αυτά τα 2 χρόνια και με τα λόγια αλλά δυστυχώς για το τόπο και με τις πράξεις τους..
Από την αρχή της τετραετίας μέχρι και σήμερα το μόνο που κάνουν είναι μέσα από τις τοπικές εφημερίδες αλλά και σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να καταγγέλλουν:
* Τη χρηματοδότηση των παραδοσιακών καφενείων
* Την αγορά και λειτουργία του ασθενοφόρου του Δήμου
* Την κατασκευή του Αγροτικού Ιατρείου στην Καρύταινα . Με την καταγγελία τους ότι βρίσκεται εκτός σχεδίου η ανέγερσή του καθυστερεί με τον κίνδυνο να χαθούν τα χρήματα που έχουν εγκριθεί για την κατασκευή και επάνδρωσή του.
* Την ανακαίνιση των πρώην Δημοτικών Σχολείων σε όλα τα χωριά.
* Την εξόρυξη πέτρας και τη δωρεάν παραχώρησή της σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα . για τις αναπλάσεις όλων των χωριών.
* Τη δωρεάν βοήθεια για όλους τους πυρόπληκτους Δημότες μας
* Τη συμβολική δενδροφύτευση στο Δήμο μας.
Και ίσως για πάρα πολλά ακόμα που δεν αξίζουν σχολιασμό.
Αγαπητοί συνδημότες, μερικοί από εσάς διαβάζοντας όλα αυτά θα αναρωτιέστε: Από τότε που ξεκίνησε ο Δήμος μας δεν υπάρχουν θετικά;
Δεν έγινε τίποτα στο Δήμο μας;
Φυσικά για την αντιπολίτευση η απάντηση είναι τίποτε θετικό.
Ευτυχώς που ακόμα και οι δημόσιες υπηρεσίες και όλοι αυτοί που δέχονται τις καταγγελίες τους έχουν αντιληφθεί ότι πρόκειται περί 2 ανθρώπων οι οποίοι δυστυχώς εκφράζουν την εμπάθεια τους με αυτό τον τρόπο. Λυπάμαι ως δήμαρχος που αυτή η αντιπολίτευση βρίσκεται στο Δήμο μας.
Αγαπητοί συνδημότες, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε σε αυτή την αλαζονική συμπεριφορά εμποτισμένη με πρωτοφανή κακία απέναντι τελικά και προς εσάς και στο τόπο καθώς όλες οι ενέργειές τους καθυστερούν τα έργα που προγραμματίζουμε.
Η δική μου προσπάθεια, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα ως δήμαρχος τη τύχη αυτού του τόπου ήταν και είναι μαζί με τους συνεργάτες μου να εργαστούμε όλοι μαζί για το ζωντάνεμα των χωριών μας. Είμαστε τόσο λίγοι και δεν περισσεύει κανένας.
Σε αυτή την προσπάθεια, σας καλώ όλους και σήμερα με το ίδιο μεράκι και ενόψει της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης να συνεχίσουμε. Ο Δήμος τα τελευταία χρόνια έχει κάνει τέτοια πρόοδο που δεν πρέπει να πάει χαμένη επειδή κάποιοι πιστεύουν ότι κάνοντας πράξη την εμπάθειά τους θα καταστρέψουν ότι έχει επιτευχθεί.

Ο Δήμαρχος Γόρτυνος
Κων/νος Μιχόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: