"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Σύμφωνα με το ΥΠΕΧΩΔΕ, τέλος οι στροφές της Μεγαλόπολης μέσα στο 2009


…και άνοιξη του 2010 το Παραδείσια - Τσακώνα
To KAΣ γνωμάτευσε και το έργο της διάβασης Καλογερικού μπορεί να συνεχίσει χωρίς προβλήματα. Η προτεραιότητα του ΥΠΕΧΩΔΕ είναι να παραδοθεί μέσα στο 2009 η σήραγγα Ραψομμάτη και όλο το τμήμα από το Αθήναιο έως το Λεύκτρο, προκειμένου να αποτελέσουν παρελθόν οι στροφές της Μεγαλόπολης.Αυτά τόνισε στην “Ε“ το στέλεχος του υπουργείου Γιάννης Καρνέσης, που την Παρασκευή βρέθηκε στο εργοτάξιο των οδών πρόσβασης στη σήραγγα Ραψομμάτη.“Εχει γνωματεύσει το ΚΑΣ για το Καλογερικό για το σημείο εξόδου της σήραγγας όπου βρέθηκαν αρχαία, και μας επιτρέπεται υπό όρους -με τους οποίους δεν έχουμε πρόβλημα- να συνεχίσουμε κανονικά τις εργασίες“, επεσήμανε ο κ. Καρνέσης. Για το άλλο σημείο όπου βρέθηκαν αρχαία, στην κατολίσθηση μετά τα Μαλλωτά στο ύψος της Μεγαλόπολης, δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα και το ΚΑΣ αναμένεται να δώσει και γι‘ αυτό τη δυνατότητα συνέχισης των εργασιών, σύμφωνα με την ενημέρωση από το στέλεχος του ΥΠΕΧΩΔΕ.O κ. Καρνέσης σημείωσε ότι, όπως διαπίστωσε και από την επίσκεψή του, οι εργασίες στο τμήμα Αθήναιο - Λεύκτρο, πριν και μετά τη σήραγγα Ραψομμάτη, προχωρούν πολύ εντατικά. Και επαναβεβαίωσε ότι στους στόχους εφικτούς είναι το κομμάτι αυτό να παραδοθεί μέσα στο 2009.Πολύ καλά κατά τον ίδιο προχωρούν και οι εργασίες ανακατασκευής στο τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα. “Μην ξεχνάτε ότι είναι ένα πολύ δύσκολο έργο με κατολισθήσεις“, παρατήρησε σχετικά και υπενθύμισε πως θα παραδοθεί την άνοιξη του 2010.
ΤΣΑΚΩΝΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑΟ κ. Καρνέσης επιβεβαίωσε ότι φέτος την άνοιξη, πριν το Πάσχα, θα ξεκινήσουν οι εργασίες του νέου αυτοκινητόδρομου στο τμήμα Τσακώνα - Καλαμάτα. Και εκτίμησε πως θα γίνουν με γρήγορους ρυθμούς, καθώς προωθούνται επιτάξεις και θα έχουν συντελεστεί απολλοτριώσεις με την παρακατάθεση χρημάτων για τους ιδιοκτήτες.Παρατήρησε, τέλος, ότι ικανοποιητικά προχωρούν όλες οι εργασίες στον αυτοκινητόδρομο με τη σύμβαση παραχώρησης, που υλοποιεί ο “Μορέας“.
Γ.Σ.
*από την εφημ. "Ελευθερία" Καλαμάτας 8-2-2009
http://www.eleftherianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: