"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΥΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΤΗΣ ΚΑΡΥΤΑΙΝΑΣ

Τη Μ. Δευτέρα, 13 Απριλίου, στις 6:οο το απόγευμα στην Καρύταινα, αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γόρτυνος, θα υπογραφεί η σύμβαση της μελέτης για την αναστύλωση του Ιστορικού Κάστρου, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρο του και την ομαλή πρόσβαση σε αυτό. Η σύμβαση θα υπογραφεί μεταξύ των εκπροσώπων της Εθνικής Τράπεζας, του δημάρχου Γόρτυνος Κων/νου Μιχόπουλου και των εκπροσώπων του μελετητικού γραφείου.
Στη μελέτη συμπεριλαμβάνονται και παρεμβάσεις για το σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, τον Πύργο της Λεβένταινας, τον Πύργο του Ματζουρανόγιαννη και την Εκκλησία της Παναγιάς.
Ο δήμαρχος Γόρτυνος Κων/νος Μιχόπουλος ανέφερε πως η χρηματοδότηση που εξασφάλισε ο Δήμος από την Εθνική Τράπεζα για την αναστύλωση του Ιστορικού Κάστρου μέσω του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Δράσης «Ευθύνη», δε θα έχει μόνο προοπτική και μέλλον, αλλά θα αποτελέσει και παράδειγμα προς μίμηση για όλη τη χώρα, ενώ ο δήμος Γόρτυνος θα αποτελέσει τα επόμενα χρόνια σημαντικό τουριστικό προορισμό.
Τόνισε ακόμα πως αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη διάσωση και την ανάδειξη του μνημείου, που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα και αποτέλεσε ορμητήριο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821.

Εκ του Δήμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: