"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Ηλεία: Ολη η ευθύνη για την πυρκαγιά του 2007 σε μια 78χρονη




" Α π α λ λ α κ τ ι κ ό "
σε Πυροσβεστική, Νομαρχία Ηλείας,
Αστυνομία και Δήμο Ζαχάρως
έδωσε το βούλευμα πλημμελειοδικών,
καθώς ρίχνει αποκλειστικά και μόνο την ευθύνη
σε μια ηλικιωμένη γυναίκα 78 ετών
.
Το βούλευμα, που χρειάστηκαν δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί, κρίνει ως υπεύθυνη για την καταστροφική πυρκαγιά στην Ηλεία το 2007, την 78χρονη, στο οποίο τονίζεται οτι η φωτιά ξεκίνησε από το σπίτι της. Η αμελής συμπεριφορά της ιδίας προκάλεσε την εξάπλωσή της, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 36 άνθρωποι και να γίνουν στάχτη 50.000 στρέμματα δάσους.

Επίσης, το συμβούλιο πλημμελειοδικών Ηλείας δε δέχθηκε την πρόταση της εισαγγελέως για περαιτέρω διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Ο αντιδήμαρχος Ζαχάρως Σπύρος Μπηλιώνης, τόνισε ότι η ευθύνη δεν είναι μόνο της γυναίκας, προσθέτοντας ότι αν αυτή η φωτιά ξεκίνησε μόνο από το σπίτι της θα μπορούσε να είχε αντιμετωπιστεί και όχι να κατακάψει ολόκληρη την περιοχή.

Οι συγγενείς των θυμάτων δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν το δικαστικό αγώνα καθώς θεωρούν ότι υπήρχαν λάθη και παραλήψεις υψηλά ιστάμενων προσώπων.


*από την εφημερίδα "Πρωτο Θέμα" Κυριακή 30.8.2009
http://www.protothema.gr/content.php?id=42724

Δεν υπάρχουν σχόλια: