"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Στην Ζάτουνα το Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη οργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά θερινό κύκλο εκδηλώσεων προς τιμή του μεγάλου δημιουργού Γιάννη Ρίτσου



Τριήμερο αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο, με ποικίλες εκδηλώσεις,
από 20 ως τις 22 Aυγούστου στη Ζάτουνα Γορτυνίας
Αρχίζει την Πέμπτη 20 και θα ολοκληρωθεί το ερχόμενο Σάββατο 22 Αυγούστου το τριήμερο αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο που διοργανώνεται στη Ζάτουνα της Αρκαδίας από το Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη με αφορμή τον εορτασμό για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου ποιητή.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν αύριο με την παρουσίαση σπάνιων οπτικοακουστικών ντοκουμέντων για τον ποιητή σε μια παράσταση όπου ποιήματα του Ρίτσου θα απαγγείλει ο ηθοποιός Δημήτρης Καταλειφός. Την επόμενη ημέρα η Παιδική Χορωδία του Διονύση Τυπάλδου θα συνοδέψει τον Αντώνη Καλογιάννη σε τραγούδια, τα περισσότερα από τα οποία εμπνεύστηκε ο Μίκης Θεοδωράκης όταν ήταν εξόριστος στη Ζάτουνα.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο με τη συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη, την οποία θα συνοδεύει στο πιάνο ο Χένινγκ Σμιντ, ενορχηστρωτής και παραγωγός των εκτός Ελλάδος συναυλιών του Θεοδωράκη.

Η Μαρία Φαραντούρη θα ερμηνεύσει τραγούδια του Θεοδωράκη σε ποίηση Ρίτσου, καθώς και άλλων ποιητών.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Επίσης, πριν από την έναρξη του αφιερώματος στον Γιάννη Ρίτσο, η Διεθνής Αρκαδική Εταιρεία θα ανακηρύξει επίτιμο μέλος τον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος, όπως αναφέρουν εκπρόσωποι της εταιρείας, «εκφράζει την αρμονία και τις ανθρωπιστικές αξίες ως σύγχρονος συνεχιστής του αρκαδικού ιδεώδους».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη συμπληρώνει εφέτος περίπου τρία χρόνια πολύμορφης δράσης με επίκεντρο τον πολιτισμό και τις διαχρονικές αξίες που νοηματοδοτούν την ανθρώπινη υπόσταση.
Το αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο είναι η πρώτη μιας σειράς εκδηλώσεων αφιερωμένες στους ποιητές που ενέπνευσαν τον δημιουργικό οίστρο του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος μετέτρεψε πολλά από τα ποιήματά τους σε τραγούδια που τραγουδήθηκαν από γενιές Ελλήνων. Οι επισκέπτες του μουσείου έχουν επίσης τη δυνατότητα να δουν τη διαρκή έκθεση ζωγραφικής του Νικόλα Κληρονόμου με θέμα την παιδική και εφηβική ηλικία του Θεοδωράκη.

*από την εφημ. "ΤΟ ΒΗΜΑ" Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009



* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * ** * * * * * * *

Προς τον
Κύριο Πάνο Αϊβαλή
Εκδότη εφημερίδας «Αρκαδικό Βήμα»


Α ξ ι ό τ ι μ ε Κ ύ ρ ι ε
Συνεχίζοντας την πολύπλευρη πολιτιστική δράση του, το Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη οργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά θερινό κύκλο εκδηλώσεων προς τιμή του μεγάλου δημιουργού.
Στο Γιάννη Ρίτσο, με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου μας ποιητή, το έργο του οποίου είναι συνυφασμένο με τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, είναι αφιερωμένος ο κύκλος των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από τις 20 έως τις 22 Αυγούστου 2009 στον προαύλιο χώρο του Μουσείου στη Ζάτουνα.
Στο Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας λειτουργεί η διαρκής έκθεση ζωγραφικής του Νικόλα Κληρονόμου, που αναφέρεται στην παιδική και εφηβική ηλικία του Μίκη Θεοδωράκη και στα κίνητρα που καθόρισαν την προσωπική και καλλιτεχνική εξέλιξη μιας από τις σημαντικότερες μορφές της χώρας,
Σας επισυνάπτουμε σχετικό έντυπο που εκδώσαμε στο οποίο εμπεριέχεται πλήρες και αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.
Θα αποτελούσε ιδιαίτερη χαρά για εμάς, εάν τιμούσατε με την παρουσία Σας τις εκδηλώσεις μας αυτές.
Με την πεποίθηση ότι μας συνδέουν κοινοί στόχοι και προσδοκίες για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Αρκαδίας
θα παρακαλούσαμε να συμβάλλετε και εσείς από την πλευρά σας στην περαιτέρω δημοσιοποίηση των εκδηλώσεών μας.

Αθήνα, 10.8.2009



Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Τάσος Πετρόπουλος

Διεύθυνση επικοινωνίας / Contact information
Χαρ. Τρικούπη 18, 106 79 Αθήνα · Τηλ.: 210 3626161, 3631847 ·
Κινητο: 6977 448432 - Fax: 210 3619418 ·
e-mail: apetropoulos@apetropoulos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: