"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2009

Τρία αυτοκίνητα πάτησαν την αρκούδα...


ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ - ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ

Μία ακόμη αρκούδα σκοτώθηκε από διερχόμενα αυτοκίνητα κοντά στον κόμβο των Μαυραναίων στην Εγνατία οδό. Πρόκειται για το έβδομο ζώο που παρασύρεται από αυτοκίνητα στην Εγνατία τους τελευταίους έξι μήνες. Οπως ανακοίνωσε η οργάνωση Αρκτούρος, η ενήλικη αρσενική αρκούδα ήταν περίπου 25 ετών και κυριολεκτικά πολτοποιήθηκε από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα τριών αυτοκινήτων.
Η οργάνωση επισημαίνει ακόμη την ανεπάρκεια του φράκτη που τοποθετήθηκε από την Εγνατία οδό ΑΕ στις δύο πλευρές της οδού και ζητεί την άμεση αντικατάστασή του. «Καθώς δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια καθυστερήσεων για το σπάνιο και πολύτιμο θηλαστικό, που εξασφαλίζει την υγεία των δασών μας, απαιτούμε την επείγουσα ολοκλήρωση του έργου για την αντικατάσταση του φράχτη» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

*από την εφημ. ΤΟ ΒΗΜΑ Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009
Δημοσίευση σχολίου