"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία! - Ζήτω η 28η Οκτωβρίου!



Τορόντο, 26 Οκτωβρίου 2009
Α.Π. ΣΑΕ-ΚΑΝΑΔΑΣ/59



ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΣΑΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΝΑΔΑ Κ. ΚΩΣΤΑ ΜΕΝΕΓΑΚΗ
ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚAIΡΙΑ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ



Με την ευκαιρία του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28η Οκτωβρίου και εκ μέρος του Συντονιστικού Συμβουλίου του ΣΑΕ Περιφέρειας Καναδά

σας εύχομαι ολόψυχα Χρόνια Πολλά.

Η 28η Οκτωβρίου είναι μια ημέρα εορτασμού και εθνικής υπερηφάνειας για την πατρίδα μας. Το νόημα του εορτασμού της είναι τριπλό, αφού έχει ιστορική, διδακτική και πολιτική αξία. Υπενθυμίζει στις νεώτερες γενιές τον ηρωισμό και θυσίες των παλαιοτέρων, καλεί τον σύγχρονο έλληνα να αξιοποιήσει τα διδάγματα και τις παρακαταθήκες των αγώνων του έθνους μας για ελευθερία, ειρήνη και δικαιοσύνη και αξιώνει την πολιτεία να καταγράφει την ιστορική πραγματικότητα στα βιβλία της ιστορίας των σχολείων και να μεταδίδει μέσω των δασκάλων στα παιδιά μας, την ιστορική αλήθεια του ένδοξου λαού μας.

Σήμερα, 69 χρόνια μετά το μήνυμα για εθνική ενότητα και πίστη σε αρχές και αξίες είναι πάλι επίκαιρο. Το ιστορικό έπος του '40 δεν ήταν απλά μία προσπάθεια απόκρουσης ενός κατακτητή αλλά μία πράξη προάσπισης ατομικών ελευθεριών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πίστης σε ένα ανώτερο σκοπό, φιλοπατρίας, αυταπάρνησης και ηρωισμού.

Είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε να γιορτάζουμε συνειδητά την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και να θυμόμαστε την προσφορά της Ελλάδας στην υπεράσπιση του πολιτισμού απέναντι στην βαρβαρότητα και το άδικο.

Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία! - Ζήτω η 28η Οκτωβρίου!

Mε τους πιο θερμούς πατριωτικούς χαιρετισμούς,
Κώστας Μενεγάκης, Αντιπρόεδρος ΣΑΕ
Συντονιστής Περιφέρειας Καναδά

Δεν υπάρχουν σχόλια: