"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΤΣΙΑΝΗ




Για τις εργασίες αναστήλωσης και επαναλειτουργίας του Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου μίλησε στη Δημοτική Ραδιοφωνία ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Αλέξανδρος Κοτσιάνης ο οποίος επισήμανε ότι είπε «αναγκαστήκαμε να στήσουμε έναν ολόκληρο μύθο για να μαζέψει ο εργολάβος τα μπάζα και να αρχίσει να φαίνεται το κτήριο. Η ανάθεση μελέτης - κατασκευής στην ίδια εταιρεία ήταν αδόκιμος τρόπος. Διότι ο εργολάβος μετράει σύμφωνα με το εργολαβικό κέρδος και όχι με τις πραγματικές ανάγκες. Έτσι λοιπόν είναι να τραβάς τα μαλλιά σου και να τρελαίνεσαι κυριολεκτικά όταν σου λέει ότι το κτήριο είναι έτοιμο αλλά πρέπει να φτιάξουμε εξωτερικά, έναν ηλεκτρικό υποσταθμό, κάτω από τη γη, που θέλει μονώσεις, που θέλει τουλάχιστον 150.000 – 200.000 €. Που θα τα βρω εγώ τούτη τη στιγμή; Όταν κάλλιστα θα μπορούσε να είχε γίνει από την αρχή ο υποσταθμός και να είχε πληρωθεί από το ταμείο συνοχής, από το πρόγραμμα του Υπουργείου…»
Για το ίδιο θέμα, στη συνέχεια, προσέθεσε… «Ναι μεν διώξαμε τις λαμαρίνες και έγινε ένας πρόχειρος καθαρισμός, αλλά η ουσία είναι αυτή. Έπρεπε να κάνουμε το τρυκ, να απειλήσουμε ότι θα έρθει ο Σαμαράς να το εγκαινιάσει, για να αναγκαστούν κάποτε να τελειώνουν εκεί μέσα.
Ο υποσταθμός αυτός για να γίνει σωστά πρέπει να γίνει ταυτόχρονα με την Πλατεία Πετρινού. Όχι, ράβε- ξήλωνε. Και το είπα στο Δημοτικό Συμβούλιο και το ξαναλέω δημοσίως, σε έναν μήνα το πολύ δημοπρατείται η Πλατεία Πετρινού, έχουμε 1.000.000 €, μέσα εκεί θα γίνει πρόσθετη μελέτη».
Και κατέληξε λέγοντας ότι «μετά πρέπει να δούμε πώς θα γίνει λειτουργικό το Θέατρο. Διότι ένα θέατρο για το οποίο έχουν ξοδευτεί τόσα χρήματα θα χρειάζεται προσωπικό, θέλει λεφτά. Είναι ζητήματα που μας προβληματίζουν και προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη λύση».
Όσον αφορά την ανάπλαση της Πλατείας Aρεως αποκάλυψε ότι υπέγραψε τα τελευταία χαρτιά και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα εγκατασταθεί ο εργολάβος και θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Για την Πλατεία Πετρινού τόνισε θα είχε ξεκινήσει η ανάπλασή της, αν ο πρώην Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς «δεν άλλαζε χωρίς να προειδοποιεί τις τιμές».
Τέλος, για την κατασκευή του γεφυριού στα «σφαγεία» είπε: «Για να τελειώνει αυτή η ιστορία με το γεφύρι, χρειαζόμαστε 987.000 € που πρέπει να καταθέσουμε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Χωρίς αυτά τα λεφτά, δρόμο και γεφύρι δεν θα δούνε». Ενώ κατηγόρησε για τους χειρισμούς του στο θέμα αυτό, τον πρώην Δήμαρχο Τρίπολης Δημοσθένη Σωτηρόπουλο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πήρε το σαμάρι χωρίς να έχει το γάιδαρο».
στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 FM Stereo

Δεν υπάρχουν σχόλια: