"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Ερωτήσεις ΛΑΦΑΖΑΝΗ για διόδια και Ίδρυμα Βοσυνιώτη


ΕΡΩΤΗΣΗ:
Προς τους Υπουργούς:- Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων - Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής- Οικονομικών


Θέμα: Επιβεβλημένη η άμεση κατάργηση των διοδίων
στον εθνικό δρόμο Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας

Οι πολίτες που κινούνται στη διαδρομή Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας έχουν να αντιμετωπίσουν ένα επικίνδυνο και απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο, ειδικά στη διαδρομή Τρίπολη -Καλαμάτα. Επιπλέον, όμως, στο κομμάτι Κορίνθου -Τρίπολης, λόγω των έργων δημιουργίας βοηθητικής λωρίδας επιβράδυνσης περιορίζεται ξαφνικά η διέλευση από 2 σε 1 λωρίδα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα οι οδηγοί, παρά το γεγονός ότι κινούνται σε αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας, να πέφτουν ξαφνικά σε συνθήκες εγκλωβισμού της κυκλοφορίας.






ΕΡΩΤΗΣΗ: Προς τους Υπουργούς:- Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης- Οικονομικών- Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης



Θέμα: Κινδυνεύει με κλείσιμο λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης ο Βρεφονηπιακός Σταθμός «Ίδρυμα Επαμεινώνδα Βοσυνιώτη» στην Τρίπολη. Απλήρωτοι για 8 μήνες οι εργαζόμενοι



Απλήρωτοι για 8 μήνες οι εργαζόμενοι Περίπου είκοσι χρόνια λειτουργεί στην Τρίπολη ο Βρεφονηπιακός Σταθμός «Ίδρυμα Επαμεινώνδα Βοσυνιώτη» καλύπτοντας σοβαρές κοινωνικές ανάγκες των εργαζομένων. Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός «Ίδρυμα Επαμεινώνδα Βοσυνιώτη» συστήθηκε με απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Υγείας Πρόνοιας (ΦΕΚ 46Β΄/1983). Με το Π.Δ. της 7-5-1987 (ΦΕΚ 231Β΄/1987) η διαχείριση του Ιδρύματος εξαιρέθηκε από την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομικών και παρέμεινε στην εποπτεία του Υπουργείου Υγείας.

Στον Βρεφονηπιακό Σταθμό φιλοξενούνται εξήντα περίπου παιδιά, ηλικίας από οκτώ μηνών ως δυόμισι χρόνων, σε φιλικό περιβάλλον, εναρμονισμένο με τις σύγχρονες προδιαγραφές διαπαιδαγώγησης και φροντίδας, συμβάλλοντας στην προετοιμασία τους για τα επόμενα βήματα της ζωής τους.
Περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: