"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΦΕΑ

Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009 ο «Ορφέας» Τρίπολης σε συνεργασία με την Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης, θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη συναυλία του στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης στις 19:30 το βράδυ. Την εορταστική εκδήλωση θα ξεκινήσει η Φιλαρμονική με ένα πρόγραμμα που επιμελήθηκε ο μαέστρος κ. Αναστάσιος Πίσχος που περιλαμβάνει Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα. Για το μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου θα μας μιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Θεόκλητος Ντούλιας.

Στη συνέχεια η μικτή χορωδία με μαέστρο τον κ. Βασίλη Τζαβάρα θα αποδώσει ύμνους και τροπάρια των Χριστουγέννων που έχει διασκευάσει ο ίδιος. Για πρώτη φορά φέτος θα αποδώσει 3 Χριστουγεννιάτικες άριες ο συμπατριώτης μας τενόρος Στράτης Φιλιππόπουλος που επί πολλά χρόνια προσέφερε τις υπηρεσίες του στην Όπερα του Γκρατζ της Αυστρίας. Τέλος, η παιδική χορωδία θα κλείσει το εορταστικό πρόγραμμα με κάλαντα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, παραδοσιακά τραγούδια και γιορτινές μελωδίες των ημερών. Την παιδική χορωδία διευθύνει η μαέστρος κ. Ελένη Λυγιά.

Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009 η μικτή χορωδία του «Ορφέα» θα συμμετάσχει στο 25ο Χορωδιακό Φεστιβάλ του Δήμου Μεγάρων υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Βασίλη Τζαβάρα. Στο φεστιβάλ εκτός του «Ορφέα» θα συμμετέχουν οι χορωδίες του Δήμου Βούλας, η χορωδία από τα Καμένα Βούρλα, η παιδική και η μικτή χορωδία του Δήμου Μεγάρων υπό την διεύθυνση της μουσικού κ. Μαριλίας Ηλία.


http://www.orfeastripolis.gr/
Δημοσίευση σχολίου