"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Συμβολική κατάληψη στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης


Σε τρίωρη κατάληψη του ΑΗΣ-Β’ Μεγαλόπολης προχώρησαν το πρωί της Τρίτης το Σωματείο Ορυχείων Σταθμών ΔΕΗ Μεγαλόπολης μαζί με το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόθεση της κυβέρνησης να ανασταλεί η πρόσληψη των επιτυχόντων του τελευταίου διαγωνισμού της ΔΕΗ (προκήρυξη 1/2007).
Όπως επισημαίνουν τόσο το Εργατικό Κέντρο όσο και το Σωματείο Ορυχείων ΔΕΗ Μεγαλόπολης, επιβάλλεται να προχωρήσει η πρόσληψη των επιτυχόντων από το διαγωνισμό του 2007, καθώς τους έχει ανάγκη η επιχείρηση. Ζητούν μάλιστα την προκήρυξη νέου διαγωνισμού για την κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας.
Οπως δήλωσαν, η κατάληψη είχε συμβολικό χαρακτήρα και περιμένουν την απόφαση της υπουργού Περιβάλλοντος προκειμένου να καθορίσουν εκ νέου τη στάση τους
*από την εφημ. "ΕΘΝΟΣ" 16.2.2010
* * *

Οι καμινάδες από το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας μολύνουν πολύ πάνω από το επιτρεπόμενο όριο την ατμόσφαιρα.
Από το 1990 έως το 2004 η Ελλάδα είχε αύξηση των ρύπων κατά 26.6%, μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις στον κόσμο. Μας ξεπέρασε μόνο η Τουρκία, Πορτογαλία και Ισπανία. Ας σημειωθεί ότι η Τουρκία δεν έχει υπογράψει το Πρωτόκολλο του Κιότο.
Το μεγαλύτερο ποσοστό των ρύπων στην Ελλάδα προέρχεται από τα εργοστάσια της ΔΕΗ που καίνε ορυκτά καύσιμα (λιγνίτη και πετρέλαιο). Από το Κιότο προβλέπεται μια αύξηση των ρύπων για την Ελλάδα μόνο κατά 25% μέχρι το 2010. Έτσι, επειδή η Ελλάδα ξεπέρασε αυτό το όριο είναι ανάγκη η μείωση τους και για να μην πληρώνουμε βαριά πρόστιμα και γιατί το κλίμα έχει φτάσει στα όρια του.


Πηγή: Reuters, BBC
http://www.physics4u.gr/news/2007/scnews2738.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: