"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Αντιδράσεις στο τελικό σχέδιο Νόμου « Καλλικράτης» από το Δήμο Κοντοβαζαίνης

Το Δ.Σ. του Δήμου Κοντοβαζαίνης συνεδρίασε εκτάκτως την 19-05-2010 σχετικά με το χωροταξικό σχέδιο για την Αρκαδία που περιλαμβάνει το σχέδιο Νόμου «Καλλικράτης» και αποφάσισε τα κατωτέρω:
« Θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός ότι, ενώ λίγες μέρες πριν την κατάθεση του σχεδίου Νόμου στην Βουλή, το χωροταξικό σχέδιο που εδόθη στην δημοσιότητα περιελάμβανε δυο αυτοτελείς δήμους της πρώην επαρχίας Γορτυνίας και έναν κατά το ήμισυ Γορτυνία και κατά το άλλο ήμισυ Μαντινεία, δηλαδή: τον Δήμο Λάδωνα, από συνένωση των Δήμων Κοντοβαζαίνης και Τροπαίων, με έδρα τα Τρόπαια , τον Δήμο Γορτυνίας , από την συνένωση των Δήμων Δημητσάνας, Ηραίας, Λαγκαδίων και Τρικολώνων, με έδρα την Δημητσάνα και τον Δήμο Μαινάλου, από την συνένωση των Δήμων Βυτίνας, Κλείτορος, Λεβιδίου και Φαλάνθου με έδρα την Βυτίνα, με την υποσημείωση: επειδή η Γορτυνία είναι ορεινή περιοχή.
Όλως παραδόξως και ανεξήγητα, το τελικό σχέδιο Νόμου , μετετράπη και προτείνει ένα Δήμο για όλη την Επαρχία Γορτυνίας με έδρα την Δημητσάνα. Απαλείφθηκε η υποσημείωση ότι η Γορτυνία είναι ορεινή και διατηρήθηκε για την Κυνουρία και καλά έκανε, για να μείνουν δυο Δήμοι, παρά το γεγονός ότι η μισή Κυνουρία είναι παραλιακή.
Ζητάμε να παραμείνει ο Δήμος Λάδωνα με έδρα τα Τρόπαια που μπορεί να διευρυνθεί είτε με άλλους Δήμους είτε με Τοπικά Διαμερίσματα άλλων Δήμων που είναι εγγύς των Τροπαίων.
Κάθε άλλη λύση σημαίνει αφανισμό των χωριών του Δήμου μας για τους λόγους που αναφέρθηκαν στην εισήγηση του Δημάρχου».

Γορτυνιακός λόγος : e-mail: giorgosalexopoulos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: