"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010

Ο Ναός της Αγίας Φωτεινής βρίσκεται στην Κάψια Αρκαδίας , 12 χιλιόμετρα από την Τρίπολη


Ο Ναός της Αγίας Φωτεινής βρίσκεται στην Κάψια Αρκαδίας , 12 χιλιόμετρα από την Τρίπολη, στον επαρχιακό δρόμο προς το χωριό Αρτεμίσιο, ακριβώς απέναντι από τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μαντινείας, Η θεμελίωσή του ναού έγινε το έτος 1969 και τα εγκαίνια το 1978, από τον τότε Μητροπολίτη Θεόκλητο το Β΄ Φιλιππαίο. Στον εξωτερικό χώρο του Ναού υπάρχει το φρέαρ Ιακώβ και το Ηρώων.
Η Αγία Φωτεινή είναι χτισμένη με πέτρα και μάρμαρο. Συνδυάζει μια παράξενη όψη παντρεύοντας τεχνοτροπίες βυζαντινές και αρχαιοελληνικές με καμάρες κίονες και αετώματα. Υπάρχει πολυχρωμία με πολλά επίπεδα κάνοντας αυτό το ναό να είναι διαφορετικός και τον επισκέπτη να αναρωτιέται το λόγο που έτσι τον έκτισε ο δημιουργός του.
Δημοσίευση σχολίου