"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2010

Οι Επίσκοποι - Μητροπολίτες Μεγαλοπόλεως & Γόρτυνος ένα βιβλίο γραμμένο από τον Αρχιμανδρίτη Ιακώβου Κανάκη, Πρωτοσύγκελο

"Η ιστορία της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως"
Οι Επίσκοποι και Μητροπολίτες της.


Από την Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυκλοφόρησε το βιβλίο με τίτλο "Η ιστορία της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως" Οι Επίσκοποι και Μητροπολίτες της. Στις 200 σελίδες του το βιβλίο γραμμένο από τονΑρχιμανδρίτη π. Ιακώβου Κανάκη, Πρωτοσύγκελο Ι. Μ. Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως και με πρόλογο του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμία Φούντα (φωτό δίπλα).
Αναφέρεται στην ιστορία της Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, στους Επισκόπους - Μητροπολίτες που εργάσθηκαν για την πνευματική ανύψωση του ποιμνίου τους. Ο συγγραφέας του βιβλίου με ιδιαίτερο ζήλο χρησιμοποίησε πλούσια βιβλιογραφία και μαρτυρίες στην έρευνά του και εμπεριστατωμένα έδωσε ένα αξιόλογο βιβλίο καταγραφής της επαρχίας Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως.
Το βιβλίο περιέχει πολλές φωτογραφίες που βοηθούν τον αναγνώστη,
όπως και επιστολές του Φώτη Κόντογλου.
Τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν για τις ανάγκες των γερόντων, απόρων και για τα συσσίτια για τους φτωχούς της επαρχίας Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως.
Τέλος να αναφέρουμε ότι το βιβλίο αφιερώνεται στον ιστορικό και συγγραφέα Τάσο Α. Γριτσόπουλο που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο και να διαβαστεί από τους συμπατριώτες μας.
Δημοσίευση σχολίου