"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

Ο Σύλλογος Καρυτινών ο "Θ. Κολοκοτρώνης" πραγματοποίησε την καθιερωμένη ετήσια Κοπή της Πίττας


To Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Καρυτινών ο "Θ. Κολοκοτρώνης" επί τω έργω....Tην Κυριακή το απόγευμα 30 Ιανουαρίου 2011 ο Σύλλογος Καρυτινών ο "Θ. Κολοκοτρώνης" πραγματοποίησε την καθιερωμένη ετήσια Κοπή της Πίττας με επιτυχία στο ανακαινισμένο Ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ», στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας (Πεδίον τους Άρεως).
Στην κατάμεστη αίθουσα αντάμωσαν οι συγχωριανοί και ευχήθηκαν για την νέα χρονιά που διανύουμε...
Προσφέρθηκαν πλούσια εδέσματα μαζί με γαλλικό καφέ ή τσάι και έγινε η κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας.
Οι συζητήσεις στράφηκαν γύρω από το μέλλον του ιστορικού Συλλόγου "Θ. Κολοκοτρώνης" αλλά και της Καρύταινας στην οποία τα τελευταία δώδεκα χρόνια διετέλεσαν Δήμαρχοι ο οραματιστής Γεώργιος Παλαμήδης που έβαλε το λιθαράκι της αλλαγής με πολλά έργα στο χωριό και το έργο του συνέχισε ο Κωνσταντίνος Μιχόπουλος, δίνοντας μια νέα πνοή στο παραδοσιακό χωριό μας.
Ανάμεσα στους Αρκάδες πολιτικούς που ήρθαν να ευχηθούν και να δώσουν τον καθιερωμένο χαιρετισμό τους ήταν ο νεοεκλεγείς αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο τ. βουλευτής Δημήτρης Κωστόπουλος, ο
βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο τ. υπουργός Παιδείας και νυν βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέντζος, οι πολιτευτές του νομού μας Γεώργιος Παπαηλιού και Φίλιππος Νικολόπουλος, ο Δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος και οι τέως Δήμαρχοι Γόρτυνος Γεώργιος Παλαμήδης και Κωνσταντίνος Μιχόπουλος.
Την παρουσίαση της όλης εκδήλωσης πραγματοποίησε με επιτυχία η γραμματέας του Συλλόγου Αικατερίνη Παλαμήδη. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντίνος Σωτηρόπουλος με χιούμορ έκλεισε τη βραδιά κόβοντας την παραδοσιακή πίττα.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο δάσκαλος και συγγραφέας Γιάννης Α. Αντωνόπουλος προσέφερε στο Σύλλογο 1000 ευρώ αλλά και τα δικαιώματα από την πώληση του τελευταίου του βιβλίου, κάνοντας την αρχή για να μαζευτούν χρήματα για την αναπαλαίωση της οικίας του μεγάλου Καρυτινού νομομαθούς Νικολάου Δημητρακόπουλου.
Ο Αρκαδικός Τύπος εκπροσωπήθηκε με τον εκδότη και δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Καλύβα από την εφημερίδα "ΓΟΡΤΥΝΙΑ", τον Κώστα Φίλανδρο εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας τα "ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ", τον Ηλία Τσσρμπόπουλο, εκδότη του "ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΚΗΡΥΚΑ", αλλά και τους αδελφούς Πέτρο, Παρασκευά και Πάνο Αϊβαλή, από το "ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ" που είχαν μια καλή παρουσία στην είσοδο της αίθουσας με το νέο φύλλο της εφημερίδας που είχε αφιέρωμα "Στα μονοπάτια του Παυσανία: Καρύταινα, Ανδρίτσαινα, Λούσιος".
Να αναφέρουμε ακόμα ότι παραβρέθηκαν πρόεδροι συλλόγων όμορων χωριών της Καρύταινας, όπως και ο Νίκος Κωστόπουλος από τις Άνω Καριές, που για πολλά χρόνια δουλεύει ακατάπαυστα για τους αγώνες των Λυκαίων.
Ευχόμαστε και του χρόνου με υγεία να ξαναβρεθούμε.


Η Αικατερίνη Παλαμήδη Γραμματέας του Συλλόγου
με τον κ. Πισιμίση Πρόεδρο του Συλλόγου Σαρακινιωτών
Ο νεοεκλεγελείς Γιάννης Γιαννόπουλος Δήμαρχος Γορτυνίας
με τους συντάκτες του "Αρκαδικού Βήματος" Πάρη και Πάνο Αϊβαλή

O Αθανάσιος Λιάπης ο τ. Κοινοτάρχης
της ιστορικής Καρύταινας με τον Πάνο Αϊβαλή,
να του λέει ιστορίες για τον παππού του Πέτρο Τσαρμόπουλο όταν είχε υπηρετήσει το χωριό από την θέση του Κοινοτάρχη και τους βρήκε η γερμανική κατοχή...

Δημοσίευση σχολίου