"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011

Ψήφισμα υπέρ διατήρησης των Σχολικών Μονάδων Καρύταινας και Λεονταρίου του δήμου Μεγαλόπολης

Το παρακάτω κείμενο ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Μεγαλόπολης στη συνεδρίαση τις 28ης Ιανουαρίου 2011 (ψήφισμα ομόφωνο με μία Λευκή ψήφο).

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Το Δημοτικό Συμβούλιο με αφορμή το σχεδιασμό της Κυβέρνησης, για συνενώσεις, συγχωνεύσεις, και καταργήσεις Σχολικών Μονάδων, που οι αποφάσεις θα ληφθούν μέσα στον Μάρτιο του 2011 και που για τον Δήμο μας προτείνεται η κατάργηση των δύο δημοτικών σχολείων της Καρύταινας και του Λεονταρίου, μετά από διαλογική συζήτηση αποφάσισε τα εξής:
Να μην δεχτεί τη κατάργηση των Σχολικών μονάδων των Δημοτικών Σχολείων της Καρύταινας και του Λεονταρίου διότι:
α) Έχουν κάθε χρόνο 20 μαθητές και προβλέπεται για μια 5ετία τουλάχιστον να έχουν σταθερά τον ίδιο, αν όχι μεγαλύτερο, αριθμό φοιτώντων μαθητών.
β) Δεν έχουν προβλήματα υποδομών.
γ) Ανήκουν σε ορεινές – ημιορεινές και Ιστορικές περιοχές του Δήμου μας.
δ) Ήδη και τα δύο σχολεία αποτελούν στη περιοχή τους το καθένα μια οργανωμένη σχολική μονάδα.
ε) Πολλοί μαθητές των δύο σχολείων είναι ήδη μεταφερόμενοι, και η χιλιομετρική απόσταση μεταφοράς τους θα διπλασιαστεί.
Αν το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση επιμένουν στην απόφασή τους για την κατάργηση των δύο σχολείων, ο Δήμος θα προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις, όπως το κλείσιμο σχολείων, κλπ
Η απόφαση να σταλεί στον κ. Πρωθυπουργό, στην κ. Υπουργό Παιδείας δια Βίου Μάθηση και Θρησκευμάτων, στους Βουλευτές του Νομού Αρκαδίας, στον κ. Περιφερειάρχη και στα ΜΜΕ.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης
Τάσος Κάβουρας
http://feedproxy.google.com/~r/kafeneio-megalopolis/~3/NRNKpQo7pm4/blog-post_13.html


Δημοσίευση σχολίου