"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Το 2ο Κλασσικό Ράλλυ Ελλάδας στην Πελοπόννησο

Επίκεντρο σημαντικά σημεία πολιτιστικής κληρονομιάς

Νεμέα, Καλιάνοι, Σκοτεινή, Λεβίδι, Μαίναλο, Βυτίνα, Δημητσάνα, Παλούμπα, Ράφτη, Κρέστενα, Τρυπητή, Ανδρίτσαινα, Νέδα, Μεγαλόπολη, Βλαχοκερασιά, Αγ. Πέτρος, Καστάνιτσα, Άστρος, Άργος είναι οι περιοχές που θα περάσει το 2ο Κλασσικό Ράλλυ Ελλάδας

Ισθμός, Νεμέα, Καλιάνοι, Σκοτεινή, Λεβίδι, Μαίναλο, Βυτίνα, Δημητσάνα, Παλούμπα, Ράφτη, Κρέστενα, Τρυπητή, Ανδρίτσαινα, Νέδα, Μεγαλόπολη, Βλαχοκερασιά, Αγ. Πέτρος, Καστάνιτσα, Άστρος, Άργος είναι οι περιοχές που θα περάσει το 2ο Κλασσικό Ράλλυ Ελλάδας.

Η ΦΙΛΠΑ και ο ΣΙΣΑ σας προσκαλούν στο «2ο Κλασσικό Ράλλυ Ελλάδας», μία ιστορική συνδιοργάνωση που έχει σαν επίκεντρο σημαντικά σημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας. Στον αγώνα που θα διεξαχθεί σύμφωνα με τον Κώδικα Εκδηλώσεων της FIVA θα συμμετέχουν περίπου 90 ιστορικά αυτοκίνητα, τα οποία θα κληθούν να διατρέξουν ορεινές και παράκτιες διαδρομές θρυλικών ράλλυ του παρελθόντος.

Την Παρασκευή 27/5 θα λάβει χώρα η ο Διοικητικός-Τεχνικός Έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση από τους πρόποδες του ιερού βράχου της Ακροπόλεως. Το Σάββατο 28/5 στο Αλεξάνδρειο Συνεδρειακό Κέντρο στον Ισθμό τα πληρώματα από Αθήνα θα ενωθούν με αυτά που θα πάρουν εκκίνηση από Πελοπόννησο και στις 11:30 το πρωί θα δοθεί η εκκίνηση του 1ου αγωνιστικού σκέλους. Οι αγωνιζόμενοι θα κινηθούν προς Νεμέα, Καλίανους, Σκοτεινή, Λεβίδι, Μαίναλο και Βυτίνα,όπου θα γίνει και ανασυγκρότηση. Στη συνέχεια θα περάσουν από Δημητσάνα, Παλούμπα, Ράφτη και μετά από «μυθικές» απλές & ειδικές διαδρομές θρυλικών ράλλυ του παρελθόντος οι διαγωνιζόμενοι θα τερματίσουν την 1η μέρα στην μοναδική Ολυμπία. Την Κυριακή 29/5 στις 10:00 το πρωί θα εκκινήσουν για τις διαδρομές της 2ης ημέρας με κατεύθυνση Κρέστενα, Τρυπητή, Ανδρίτσαινα, Νέδα και Μεγαλόπολη. Μετά θα περάσουν από Βλαχοκερασιά, Αγ. Πέτρο, Καστάνιτσα, Άστρος και θα τερματίσουν πανηγυρικά στο Άργος με την εκτέλεση περίπου 16 ειδικών διαδρομών ακριβείας και την συμπλήρωση 500 περίπου αγωνιστικών χιλιομέτρων. Αν σε αυτά τα χιλιόμετρα προστεθούν και αυτά από και προς Αθήνα τότε το σύνολο της διαδρομής ανέρχεται στα 700 χλμ. Τη Δευτέρα 30/5 στις 20:30 θα λάβει χώρα η δεξίωση απονομής των επάθλων στο Κτήμα Λιάρου.

Δεκτά να συμμετάσχουν θα είναι διμελή πληρώματα με ιστορικά αυτοκίνητα κατηγοριών παλαιότητας Ε, F και G, για τα οποία έχει εκδοθεί Πιστοποιητικό Αναγνώρισης FIVA. Οι αγωνιζόμενοι θα έχουν δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο κατηγορίες με διαφορετικές μέσες ωριαίες ταχύτητες, οι οποίες όμως θα έχουν την ίδια γενική κατάταξη. Οι μέσες ωριαίες ταχύτητες θα είναι είτε έως 46 χλμ/ώρα (Πράσινοι), είτε έως 50 χλμ/ώρα (Κόκκινοι), ανεξαρτήτως της κατηγορίας παλαιότητας των αυτοκινήτων τους.

Το δικαίωμα συμμετοχής ανέρχεται στα 290€ για διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο ή 370€ για διαμονή σε 2 μονόκλινα δωμάτια και καλύπτει:

Ασφάλιση προς τρίτους κατά τη διάρκεια του αγώνα

Έπαθλα & αναμνηστικά του αγώνα

Συμμετοχή στη δεξίωση απονομής και στις εκδηλώσεις του αγώνα γενικότερα

Συμμετοχή στο έπαθλο «Πολυνίκης» της ΕΟ.ΦΙΛΠΑ

Συμμετοχή στο Πρωτάθλημα του ΣΙΣΑ

Μία διανυκτέρευση και δείπνο στο ξενοδοχείο «Αμαλία» της Αρχαίας Ολυμπίας

Την αναλογία των δαπανών σε όλα τα έξοδα της διοργάνωσης του αγώνα.

ΠΗΓΗ: http://www.moriasnow.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: