"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Παγκόσμιο αντάμωμα τον Ιούνιο σε Ελάτη, Αρκουδόρεμα, Λυμποβίσι, Τραπεζούντα Μεγαλόπολης, Στεμνίτσα, Δημητσάνα, Λαγκάδια, Βαλτεσινίκο, Βυτίνα

...Αρκάδων και Ποντίων

Δύο Σύλλογοι, ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Ελάτης Αρκαδίας “ΟΙ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΑΙ” και η Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης, που εμπνέονται από αξίες και ιδανικά, γιατί αυτό είναι το γνώρισμα των Μελών που εκπροσωπούν, αποφάσισαν :

1ον Να έλθουν κοντά γι’ αυτό υπέγραψαν Μνημόνιο Aδελφοποίησής τους.

2ον Να ανταμώνουν συχνά γι’ αυτό όρισαν το 1ο Ετήσιο Παγκόσμιο Αντάμωμα Αρκάδων & Ποντίων να γίνει στις 24 - 25 - 26 Ιουνίου 2011.

3ον Να συναντηθούν στα περπατήματα των αγνών Ελλήνων γι’ αυτό το αντάμωμά τους θα γίνει στην Ελάτη Αρκαδίας και τις γύρω περιοχές, Αρκουδόρεμα (εκεί που γεννήθηκε ο Κολοκοτρώνης), Λυμποβίσι, Τραπεζούντα Μεγαλόπολης, Στεμνίτσα, Δημητσάνα, Λαγκάδια, Βαλτεσινίκο, Βυτίνα κ.α.

4ον Να ανταμώνουν οι πολιτισμοί τους γι’ αυτό θα “παντρέψουν” τη φλογέρα με την ποντιακή λύρα και θα γνωρίσουν τις παραδόσεις ο ένας του άλλου.

5ον Στην ετήσια επαναλαμβανόμενη συνάντησή τους να προσεγγίζουν διαφορετικές θεματικές, όπως λ.χ. “ο ρόλος της εκκλησίας στην εξέλιξη των δύο πολιτισμών”

Στόχος είναι : Να αναδείξουν τη δυναμική των ανθρώπων, να δώσουν αισιοδοξία στην ελπίδα κόντρα στην κατάθλιψη και το φόβο που κυριαρχεί τον τελευταίο καιρό στο “οξυγόνο” που αναπνέουμε.

Για πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής, στα Μέλη της Επιτροπής Οργάνωσης :

- Ιορδανίδης Ηλίας, τηλ. 6944-415.522 (Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Αργυρούπολης)

- Παπαβασιλείου Μιχάλης, τηλ. 6947-379.401

- Σταθόπουλος Γεώργιος, τηλ. 6932-307.606

- Σταθόπουλος Κων/νος, τηλ. 6942-467.415 (Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρκαδίας “ΟΙ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΑΙ”)

http://www.moriasnow.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: