"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ:"Mπορούμε να προστατέψουμε και να διασφαλίσουμε την αειφόρο ανάπτυξη για το Μαίναλο"








ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ Δημητσάνα, 14/06/2011

ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επεξεργασμένες προτάσεις και παρέμβαση στην Διαβούλευση μπορούμε να προστατέψουμε και να διασφαλίσουμε την αειφόρο ανάπτυξη για το Μαίναλο

Η τελευταία απόφαση της Υπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλά

γης, κ. Τίνας Μπιρμπίλη, για εξαίρεση απο την αναστολή των

οικοδομικών εργασιών στις περιπτώσεις οπου έχει ήδη εκδοθεί

άδεια ή αφορά περιοχή που ανήκει στην ζώνη Β2 (δια

τήρησης του παραδοσιακού αγροτικού τοπίου) ήταν επιβεβλημένη, ώστε να μην "παγώσει'' η τοπική οικονομική δραστηριότητα μέχρι την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τον χαρακτηρισμό ως προστατεύομενης της περιοχής Μαινάλου.

Ο Δήμος Γορτυνίας συμμετείχε στις πρωτοβουλίες προς το Υπουργείο, ώστε ο διάλογος για το περιεχόμενο του Προεδρικού Διατάγματος να μήν γίνει υπό την πίεση της πλήρους αναστολής σε μια περίοδο οικονομικά δύσκολη για τη χώρα και κρίσιμη για την περιοχή, που βρίσκεται σε μια φάση σταθερής ανόδου στον τομέα του οικοτουρισμού και των μορφών ήπιου εναλλακτικού τουρισμού.

Ο ορεινός όγκος του Μαινάλου αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την Αρκαδία και ιδιαίτερα για την Γορτυνία και πρέπει να προστατευθεί ώστε να αξιοποιηθεί σωστά για την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής. Ο καθορισμός ζωνών οικοανάπτυξης με σαφείς κανόνες για την προστασία του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας, αλλά και για την ρύθμιση της οικονομικής δραστηριότητας και της ήπιας αγροτουριστικής ανάπτυξης αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων και προτεραιότητα του Δήμου.

Το επόμενο και ουσιαστικότερο βήμα είναι η διαβούλευση, για την ολοκλήρωση

του Προεδρικού Διατάγματος και τον σαφή καθορισμό των ορίων των ζωνών οικοανάπτυξης. Οι Δήμοι Γορτυνίας και Τρίπολης, καθώς και όλοι οι θεσμοθετημένοι γνωμοδοτικοί φορείς, θα αναλάβουμε σύντομα πρωτοβουλίες, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς, ώστε να επεξεργαστούμε κοινές προτάσεις για την αειφόρο ανάπτυξη του Μαινάλου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: