"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

Η ορεινή Αρκαδία στις σελίδες της Weekend Australian


Ο ποταμός Λούσιος πηγή ζωής για την χλωρίδα και πανίδα της κεντρικής
Ο ποταμός Λούσιος πηγή ζωής για την χλωρίδα και πανίδα της κεντρικής Αρκαδίας
6 Mar 2012
Στο τουριστικό ένθετο Travel Indulgence της εφημερίδας The Weekend Australian με τίτλο «Of monks and men in old Arcadia»  o αρθρογράφος περιγράφει την εμπειρία της βουκολικής περιήγησής του στην Αρκαδία. Αναφέρεται στους διονυσιακούς μύθους με τους οποίους είναι συνδεδεμένα τα αρκαδικά όρη αλλά και στις περιηγήσεις του Παυσανία στην περιοχή, όπου περιγράφεται ο ποταμός Λούσιος ως «ο πιο κρύος ποταμός στην Ελλάδα».
Με ζωντανές και έντονες περιγραφές οδηγεί τον αναγνώστη στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, σε περιηγήσεις εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς στην κοιλάδα του ποταμού και στα πετρόχτιστα μονοπάτια της Δημητσάνας, στις σπηλιές που χρησίμευαν ως κρυφά σχολειά κατά την Τουρκοκρατία, στις Μονές Φιλοσόφου στο φαράγγι του Λούσιου, με την εκκλησία του 17ου αιώνα, και του Ιωάννη του Βαπτιστή, η οποία δεσπόζει στην άκρη του γκρεμού. Τέλος, με δέος αναφέρεται στην επίσκεψή του στο «αφύλακτο και χωρίς περίφραξη εγκαταλελειμμένο Ασκληπιείο στην αρχαία Γόρτυνα».
____________________________

Δημοσίευση σχολίου