"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη, 22 Μαΐου 2012

«Συνάντηση του Προεδρείου της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων με το Δήμαρχο Μεγαλόπολης»

Το Προεδρείο της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων έγινε δεκτό στις 11 Μαΐου στο Δημαρχιακό Μέγαρο από το Δήμαρχο κ. Μπούρα Παναγιώτη. Η συζήτηση που επακολούθησε έγινε μέσα σε φιλική και εγκάρδια ατμόσφαιρα. Με την ευκαιρία της συνάντησης αυτής ο Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης Γεώργιος Ζαραφέτας ενημέρωσε το Δήμαρχο για τους σκοπούς της Ένωσης, οι οποίοι είναι πολυσήμαντοι, που σκοπό έχουν την συνεργασία με τη Τοπική Αυτοδιοίκηση για την ανάπτυξη της Αρκαδίας, καθώς και τη δραστηριότητα που αναπτύσσει η Π.Ε.Α. για την ανάδειξη των Ιερών Μονών της Αρκαδίας «Φάρος της Ορθοδοξίας» και «Αγίου Όρους» της Πελοποννήσου, με σκοπό την ένταξη της Αρκαδίας στο Πνευματικό – Θρησκευτικό Τουρισμό της Ελλάδος. «Για την Επίτευξη του σκοπού αυτού κ. Δήμαρχε έχουμε πραγματοποιήσει δύο (2) ημερίδες στη Κυνουρία, με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρο, δύο (2) στη Γορτυνία με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ.Ιερεμία και με τη συμμετοχή του Δημάρχου κου Γιαννόπουλου Ιωάννη και με την θερμή στήριξη του δραστηριοτάτου και ευφυή κ. Γιαννακούρα Ευάγγελου. Και οι τέσσερις (4) Ημερίδες είχαν μεγάλη ανταπόκριση από το Χριστεπώνυμο λαό της Αρκαδίας». Στο σημείο αυτό ο Πρόεδρος τόνισε ότι: με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων αποφασίστηκε η Πέμπτη Ημερίδα να πραγματοποιηθεί στο Δήμο σας και ζητάμε από εσάς την στήριξη αυτής της Ημερίδας». 
Ο Δήμαρχος ανταποκρίθηκε προθύμως σ’ αυτή την πρόταση και είπε: 
«Η Μεγαλόπολη έχει πάρα πολλά μοναστήρια τα οποία πρέπει να τα αναδείξουμε μαζί με τη μεγάλη Πολιτιστική μας Κληρονομιάς, ως μοχλό Τουριστικής Ανάπτυξης της περιοχής.
Στη συνέχεια, μας παρουσίασε τα έργα τα οποία βρίσκονται υπό κατασκευή καθώς και αυτά που έχουν προγραμματίσει και στοχεύουν στη βελτίωση της καθημερινότητας του Πολίτη αλλά και έργα που στοχεύουν στην αξιοποίηση κι εκμετάλλευση των υδάτινων πόρων της περιοχής κατασκευάζοντας μια λίμνη που θα γίνει πόλος έλξης της Ανάπτυξης της περιοχής. 
Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν έργα για την άρδευση της περιοχής.
Στοχεύουμε, μας τόνισε, στην αύξηση του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Εισοδήματος καθ’ ότι τα εδάφη της περιοχής μας βοηθούν προς αυτό, αξιοποιώντας τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Μετά απ’ όλα αυτά ο Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων συνεχάρη το Δήμαρχο που απεδέχθη την πρότασή μας για συνεργασία ως προς την Ημερίδα καθώς και γι’ αυτά που πράττει για το Δήμο και τους Συνδημότες τους.

Η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων
Ραβάνη Δήμητρα 
Δικηγόρος
ΦΩΤΟ (από αριστερά): Ο Δήμαρχος κος Παναγιώτης Μπούρας, η Δήμητρα Ραβάνη Υπεύθυνη Δημ.Σχέσεων, ο Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων Ζαραφέτας Γεώργιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: