"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Αρκαδιανή - Κέντρο Γεύσεων και σπιτικής Μαγειρικής στο Ψάρι Γορτυνίας


Ο Μάκης Παπούλιας επί τω έργω...


Στο τρίγωνο Βυτίνα - Στεμνίτσα - Καρύταινα - στο χωριό Ψάρι του Δήμου Τρικολώνων και Γορτυνίας σήμερα,  αναπτύχθηκε η ιδέα της δημιουργίας ενός πρότυπου κέντρου γεύσεων και σπιτικής μαγειρικής.
Σε ένα κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο 10 στρεμμάτων στο πιο όμορφο σημείο του χωριού, με θέα την Καρύταινα ο επισκέπτης συναντά την "Αρκαδιανή".
Εκεί φιλοδοξούμε να αναδείξουμε τις Αρκαδικές γεύσεις και την τοπική γαστρονομία, τα Αρκαδικά προϊόντα και τις ξεχασμένες γεύσεις των γιαγιάδων μας, να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες στον επισκέπτη, για γνώση, γεύση και απόλαυση.

Η φιλοσοφία της "Αρκαδιανής" είναι ο εναρμονισμός του φυσικού περιβάλλοντος με τον άνθρωπο. Με σεβασμό στην σοφία της φύσης και με γνώμονα τις τέσσερις εποχές του χρόνου προτείνουμε την εποχιακή μαγειρική. Μαγειρικές απλές, πολύχρονα δοκιμασμένες από τις γιαγιάδες μας, συνδυάζουνε αρμονικά την πραγματική γεύση των φρέσκων πρώτων υλών με την τέχνη της μαγειρικής.

Φυλάγοντας την παράδοση χωρίς να μας γίνεται στενός κορσές αναβιώνουμε τις γεύσεις, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, παρουσιάζοντας στον φιλοξενούμενο επισκέπτη μας ένα ολοκληρωμένο κέντρο καταγραφής και έμπρακτης ανάδειξης των παραδοσιακών Αρκαδικών γεύσεων.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

        Δραστηριότητες της "Αρκαδιανής"        
ΚΟΝΤΙΝΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ ΣΤΑ ΠΕΤΡΟΧΤΙΣΤΑ ΚΑΛΝΤΕΡΙΜΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ
ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΚΕΝΤΗΜΑ ΨΩΜΙΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΤΡΥΓΟΥ
ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ
ΚΑΨΙΜΟ ΤΩΝ ΞΥΛΟΦΟΥΡΝΩΝ

Για την μεταφορά
Παρασκευάς Σ. Αϊβαλής
Ελληνικό Γορτυνίας

_____________________

Δεν υπάρχουν σχόλια: