"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρίπολης τοποθετείται αρνητικά στην προοπτική να λειτουργούν τα καταστήματα τις Κυριακές.


Εμπορικός Σύλλογος Τρίπολης

Τρίπολη  12/12/2012

 Προς: Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας                       
            Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων                         
             κ. Κωστή Χατζηδάκη                                                        
             ΑΘΗΝΑ
Κοιν: 1) E.Σ.Ε.Ε
          2) ΟΕΣΠ&ΝΔΕ
                             
ΨΗΦΙΣΜΑ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ


          Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρίπολης τοποθετείται αρνητικά στην προοπτική να λειτουργούν τα καταστήματα τις Κυριακές.
Η κατηγορηματική άρνηση μας βασίζεται στην πεποίθηση ότι η ρύθμιση που προτείνεται θα αποδυναμώσει τις μικρές επιχειρήσεις  και πολλές από αυτές θα τις οδηγήσει σε αφανισμό.
  Είναι προφανές ότι το μόνο που θα επιτύχει το άνοιγμα των μαγαζιών τις Κυριακές είναι να αυξήσει κατακόρυφα τα λειτουργικά έξοδα.
  Είναι επίσης βέβαιο ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί ο τζίρος,  με δεδομένο μάλιστα το επίπεδο του διαθεσίμου εισοδήματος των καταναλωτών.
  Αντίθετα η συνολική κατανάλωση στην αγορά θα μειωθεί από το γεγονός ότι οι αυτοαπασχολούμενοι έμποροι και οι εμποροϋπάλληλοι, περιορισμένοι στον εργασιακό τους χώρο, θα περικόψουν την  Κυριακάτικη κατανάλωση τους στην οποία θα ήταν διατεθειμένοι να προβούν.
  Επίσης με δεδομένη την στενότητα στην αγορά και τα τεράστια έξοδα που επιβαρύνεται η λειτουργία των επιχειρήσεων, θα ενταθεί το κίνητρο για μαύρη εργασία. Γεγονός που θα επιδεινώσει το ήδη διογκωμένο πρόβλημα της εισφοροδιαφυγής. 

Με Εκτίμηση 

Ο Πρόεδρος                                                              Η Γραμματέας
Αθανάσιος Αρβανίτης                                          Βασιλική Γιαννοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: