"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη, 1 Ιουλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΣ ΔΕΗ ΜΕΓ/ΛΗΣ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΔΕΗ -Η ΔΕΗ είναι ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ και δεν προσφέρεται για πώλησηΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΔΕΗ είναι ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ και δεν προσφέρεται για πώληση


Η δικομματική συγκυβέρνηση της καταστροφής καταθέτει την Τετάρτη 2/7 στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου Βουλής το νομοσχέδιο για την πώληση της «μικρής» ΔΕΗ για να ψηφιστεί από το θερινό τμήμα.
Μετά την παραχώρηση των Δικτύων μεταφοράς με την πώληση του ΑΔΜΗΕ, προχωρά περαιτέρω στο ξεπούλημα και στη διάλυση της ΔΕΗ.
Χαρίζουν στους ιδιώτες δημόσια περιουσία ανυπολόγιστης αξίας. Ξεπουλάνε 10 Μονάδες παραγωγής από λιγνίτη και νερά συνολικής ισχύος 1800 MW, 6 ορυχεία λιγνίτη, βασικές υποδομές της Δημόσιας Επιχείρησης δηλαδή ορυκτό πλούτο και υδάτινους πόρους, εκχωρώντας μέρος της εθνικής κυριαρχίας. Και δεν αρκούνται μόνο σε αυτό αλλά παραχωρούν στους ιδιώτες υποχρεωτικά και 2.000.000 πελάτες της ΔΕΗ.

Η κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να προχωρήσει στο ξεπούλημα της ΔΕΗ η οποία έχει συμβάλλει στον εξηλεκτρισμό και στην πρόοδο της χώρας, αναντικατάστατης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, στην οποία, στα 64 χρόνια λειτουργίας της, ο Ελληνικός λαός έχει επενδύσει δισεκατομμύρια ευρώ σε πάγια περιουσιακά στοιχεία.
ΚΑΛΟΥΜΕ την κυβέρνηση για μια ακόμη φορά να σταματήσει την εγκληματική και καταστροφική απόφασή της να ξεπουλήσει και να διαλύσει  τη ΔΕΗ.
Δεν έχει καμιά πολιτική νομιμοποίηση για ξεπούλημα της ΔΕΗ.

Η ΔΕΗ έχει ανάγκη από ένα στρατηγικό πλάνο εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης και όχι από διάσπαση,  διάλυση και ξεπούλημα που προωθεί η κυβέρνηση.
Αγωνιζόμαστε για μια σύγχρονη, Δημόσια, Ενιαία, Καθετοποιημένη, αναβαθμισμένη, ανασυγκροτημένη ΔΕΗ, που θα λειτουργεί με αναπτυξιακά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια.

Το συνδ. κίνημα και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ θα αντισταθούν με κάθε τρόπο υπερασπιζόμενοι το δημόσιο συμφέρον, τα συμφέροντα των Ελλήνων καταναλωτών για προσιτές και φτηνές υπηρεσίες στην ηλεκτρική ενέργεια, για μέτρα και πολιτικές που θα στηρίζουν την ανάπτυξη της χώρας.
Κυβέρνηση και Τρόικα θα βρουν απέναντί τους, τους εργαζόμενους, που θα αγωνιστούν για να προστατέψουν τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους εργαζόμενους στο Λεκανοπέδιο να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση που διοργανώνουν οι τοπικοί φορείς στην Μεγαλόπολη στις 1 Ιουλίου στις 8:30 το βράδυ και στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Εργαζόμενοι, Συνδικάτα, Κοινωνικοί Φορείς  -  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στον Αγώνα. Για την υπεράσπιση της Δημόσιας περιουσίας και την ανατροπή του  Μνημονίου.

Το  Δ.Σ  του  Σ.Ο.Σ  ΔΕΗ  Μεγ/λης

http://sos-deimegalopolis.blogspot.com                                                             http: sos-deimegalopolis.blogspot.com                         25 - 6 - 2014                    
E- mail:  sos.deimeg@gmail.com
                                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια: