"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Ας γνωρίσουμε το Πολύδροσο ή όπως ονομαζόταν Τσίντζινα ή Τσίντσινα του Πάρνωνα

  ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ  // ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ  
Ένας ήσυχος και φιλόξενος τόπος σας προσκαλεί να τον ανακαλύψετε


 Το  Πολύδροσο είναι ορεινό χωριό της Λακωνίας. Είναι χτισμένο στις πλαγιές του Πάρνωνα σε υψόμετρο 1.100 μέτρων και είναι ένα από τα ορεινότερα χωριά του νομού Λακωνίας. Το όρος Πάρνωνας ή Μαλεβός είναι ο μεγαλύτερος ορεινός όγκος της Πελοποννήσου.
Το Πολύδροσο στο παρελθόν ονομαζόταν Τσίντζινα ή Τσίντσινα, ενώ κατά το παρελθόν, στην περιοχή ομιλούνταν η τσακωνική διάλεκτος.
Από το κέντρο του Πολύδροσου, ξεκινούν πεζοπορικά μονοπάτια, χαρτογραφημένα και σηματοδοτημένα. Τα περισσότερα από αυτά καταλήγουν σε πηγές ή σε εκκλησίες. Μονοπάτια που ο βαθμός δυσκολίας τους διαφέρει αλλά που η φυσική ομορφιά που προσφέρουν χορταίνει τις αισθήσεις.
Οι λίγοι κάτοικοι διατηρούν το χωριό καθαρό που δίνει στον επισκέπτη την εικόνα ενός φιλόξενου και ήσυχου τόπου. Απέχει 2,5 ώρες από την Αθήνα και 1 από την Τρίπολη, Σε αυτό το μέρος ο ταξιδιώτης μπορεί να απολαύσει πλήθος δραστηριοτήτων όπως πεζοπορία, ποδηλασία, ορειβασία προς την κορφή του Πάρνωνα, Μεγάλη Τούρλα ή Κρόνιο (1936 μ.) και διαδρομές 4Χ4 σε μεγάλη ποικιλία τεχνικής δυσκολίας.

Κοντινές εκδρομές:
Ο Μυστράς, 42 χλμ.
Τα χωριά του Πάρνωνα.

Οικοτουρισμός:
Οικολογικό Πάρκο Πάρνωνα – Υγρότοπου Μουστού (Natura 2000)

Αξιοθέατα της περιοχής:
Ιερά Μονή Παναγίας της Μαλεβής (17ος αι.).
Το χτισμένο στο βράχο εκκλησακι του Αι-Γιάννη.
Τα όμορφα χωριά Βαμβακού, Βαρβίτσα.
Ι.Μ. Αγίων Αναργύρων (9ος αι.) κρυμμένη σε φαράγγι.

Τοπικά προϊόντα:Βότανα, μέλι, γλυκά κουταλιού

_________________
http://www.metrogreece.gr/ArticleDetails/tabid/82/ArticleID/446100/Default.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια: