"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Δράσεις του Υπαίθριου Μουσείου Υδροκίνησης στη Δημητσάνα, για τον Ιούνιο



 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Αθήνα, 28 Μαΐου 2015

 Το  Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς διοργανώνει έκθεση κοσμημάτων με τη συμμετοχή των μαθητών της Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας, στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα, από τις 4 έως τις 14 Ιουνίου. Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Αρκαδίας, μέσω της γνώσης των μυστικών του παραδοσιακού επαγγέλματος της αργυροχρυσοχοΐας. 
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό καθημερινά από τις 10:00 έως τις 18:00, εκτός Τρίτης. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Παράλληλα, το Σάββατο 6 Ιουνίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, θα φιλοξενήσει δρώμενα και αυτοσχεδιασμούς για ενήλικες από την Ομάδα Θεατρικής Αγωγής «Το Μικρό και το Μεγάλο». 
Οι συμμετέχοντες, με τη βοήθεια του τρεχούμενου νερού που αποτελεί πηγή ζωής για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, θα παρασυρθούν σε παιχνίδια φαντασίας, γνώσης και διασκέδασης και θα ανακαλύψουν τα μυστικά που κρύβουν τα μοναδικά εκθέματα που σφράγισαν την ιστορία της Αρκαδίας.
 Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 17:00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 20:00. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Λόγω περιορισμένων θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο e-mail papadopouloui@piraeusbank.gr ή στο τηλ.: 27950-31630 (κα Ήρα Παπαδοπούλου).

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης    
Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 
220 07  Δημητσάνα 
Τηλ.: 27950 31630

Δεν υπάρχουν σχόλια: