"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ με θέμα: "Σάμος, μια αναδρομή στην ιστορία της, (1360 π.Χ. - 1943 μ.Χ.) του Νικολάου Σεβαστόπουλου

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΚΑΔΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ με θέμα: "Σάμος, μια αναδρομή στην ιστορί...:

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 στις 11.00 π.μ.
στην Αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός"
Πλατεία Αγίου Καρύτση 8
~~~..

~~~~
(από τον πρόλογο του βιβλίου)
Πολλοί συγγραφείς, αρχαίοι και νεώτεροι, ασχολήθηκαν με την συγγραφή της ιστορίας της Σάμου, αλλά απ' ό,τι γνωρίζω κανείς δεν κάλυψε συνοπτικά σε ένα βιβλίο αυτά τα γεγονότα, ώστε ο αναγνώστης να πληροφορείται για την προέλευση των Σαμίων, τους μεγάλους φιλοσόφους της, τους διοικητικούς της άρχοντες, τους ηρωικούς αγώνες και γενικά όλα αυτά τα σημαντικά και συναρπαστικά γεγονότα από την εποχή του πρώτου Βασιλιά Αγκαίου το 1360 π.Χ. μέχρι την ενσωμάτωσή της με την μητέρα Ελλάδα το 1912.
Έτσι ο συγγραφέας στηρίχθηκε περιληπτικά στα πιο σημαντικά σημεία αυτών των γεγονότων. Η αφορμή για να γραφτεί αυτό το βιβλίο δόθηκε έπειτα από μια διάλεξη που έδωσε ο γράφων στις 11 Μαΐου 1990 στη Royal Aeronautical Society του Λονδίνου με θέμα «Μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία της Σάμου, από την εποχή του πρώτου βασιλιά της Αγκαίου το 1360 π.Χ., μέχρι την ενσωμάτωσή της με την μητέρα Ελλάδα».
[...] 

Δεν υπάρχουν σχόλια: