"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης Δημητσάνας - Ετοιμαζόμαστε για το κάψιμο του "Μακαρονά"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2016


Ετοιμαζόμαστε για το κάψιμο του «Μακαρονά»

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει εργαστήρια για το αποκριάτικο έθιμο του «Μακαρονά», στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα.
Το πρόγραμμα, που απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες, έχει ως εξής:
·       Κυριακή 6 Μαρτίου (11:30-13:00): Κατασκευάζουμε αποκριάτικες μάσκες για να στολίσουμε τους δρόμους της Δημητσάνας.
·       Σάββατο 12 Μαρτίου (10:30-13:00): Σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε ευφάνταστα εξαρτήματα και στολίδια για τους μεταμφιεσμένους συνοδούς του «Μακαρονά».
Η συμμετοχή και τα υλικά είναι δωρεάν.
Η παρέλαση και το κάψιμο του «Μακαρονά» θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 13 Μαρτίου, στην κεντρική πλατεία της Δημητσάνας.


Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 22007 Δημητσάνα

Πληροφορίες: 27950 31630 | piop@piraeusbank.gr | www.piop.gr

Δημοσίευση σχολίου