"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και εκδρομέων σε δάση της Αρκαδίας

    ΕΙΔΗΣΕΙΣ    

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων και την παραμονή των εκδρομέων στις κάτωθι περιοχές για τις μέρες και ώρες που υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς με δείκτη επικινδυνότητας 4 και 5, της αντιπυρικής περιόδου 2016.
α. Σε όλον τον ορεινό όγκο του Μαινάλου όπως ορίζεται από το περίγραμμα των επαρχιακών οδών Τρίπολη- Λεβίδι- Βυτίνα- Μαγούλιανα- Βαλτεσινίκο- Δημητσάνα- Στεμνίτσα- Σύρνα-  Ψάρι- Παλαιομοίρι- Καράτουλας – Βάγγος – Αραχαμίτες – Δόριζα – Μάκρη – Τρίπολη.
β. Το δάσος Σκυρίτιδας –Βλαχοκερασιάς όπως ορίζεται από το περίγραμμα Βλαχοκερασιά – Κερασιά – Εθν. Οδός Τρίπολης –Σπάρτης (Από 18ο ως το 40ο χιλιόμετρο) – νότιο σύνορο της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας – Αχούρι – Κοίτη του ποταμού Ευρώτα- Αγριακόνα – Μαυρόγιαννης – Λαγκάδα – Βλαχοκερασιά.
γ. Όλη η εδαφική έκταση του Εθνικού Δρυμού Πάρνωνα (παράρτημα Γ), όπως προκύπτει από την Κ.Υ.Α. υπ’ αριθμ. 33999/6-09-2010 «Καθορισμός χρήσεων όρων και περιορισμών δόμησης για την προστασία χερσαίων και υδάτινων εκτάσεων των Δήμων Βόρειας Κυνουρίας, Λεωνιδίου και των πρώην Δήμων Σκυρίτιδας, Τυρού του Ν. Αρκαδίας, των Δήμων Θεραπνών, Οινούντος και Γερόνθρων του Ν. Λακωνίας και των κοινοτήτων Κοσμά (Ν. Αρκαδίας) και Καρυών (Ν. Λακωνίας) της περιοχής όρους Πάρνωνα-Υγροτόπου Μουστού (ΦΕΚ 353/ΑΑΠ/6-9-2010) και τροποποίηση αυτής (ΦΕΚ 160/ΑΑΠΘ/16-6-2011 και ΦΕΚ 226/ΑΑΠ/15-4-2013)».
δ. Τα περιαστικά της Τρίπολης αλσύλλια (Αγίου Γεωργίου, Αγίων Θεοδώρων, Αγίου Ιωάννη, Μάη Θανασάκου).
Από την προηγούμενη θα δημοσιοποιείται ο ημερήσιος χάρτης κινδύνου πυρκαγιών στην αρχική σελίδα του ιστοτόπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (civilprotection.gr), όπου θα παρουσιάζονται οι περιοχές που θα εφαρμόζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και εκδρομέων, επισημαίνοντας την κατάσταση κινδύνου 4 (πολύ υψηλή) και 5 (κατάσταση συναγερμού).
Στην απαγόρευση δεν συμπεριλαμβάνεται η κυκλοφορία στα επαρχιακά και κύρια δημοτικά δίκτυα που συνδέουν και εξυπηρετούν τους οικισμούς που βρίσκονται εντός των συγκεκριμένων περιοχών , καθώς και για τα άτομα που η δραστηριότητά τους σχετίζεται με τις προαναφερόμενες περιοχές, πράγμα που οφείλουν να περιορίσουν στο άκρως απαραίτητο τις δραστηριότητές τους για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα της Πυροπροστασίας και των Πυροσβεστικών Διατάξεων.
Τονίζεται ότι στην απαγόρευση συμπεριλαμβάνεται το οδικό ασφαλτοστρωμένο τμήμα Αλωνίσταινα- Βυτίνα- Οστρακίνα- Άνω Καρδαράς και Ελάτη – διασταύρωση επαρχιακής οδού Χρυσοβιτσίου – Στεμνίτσας (κατασκηνώσεις Κωτσόβολου).
________

Δεν υπάρχουν σχόλια: