"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΑΘΕ, ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, ΓΡΑΜΜΑΤΑ!!!


Βαγγέλης Μητράκος




ΜΑΘΕ, ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, ΓΡΑΜΜΑΤΑ!!!

Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκίνησε, βασισμένη πάνω στους χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αντί να προσλάβει μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό για τις πάγιες ανάγκες των σχολείων, ακολούθησε , και πάλι , τη μέθοδο που δίδαξαν υποδειγματικά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προσλαμβάνοντας αναπληρωτές που είναι το φθηνό κρέας στην κρεατομηχανή του συστήματος. 
Χιλιάδες εκπ/κοί με ελαστική σχέση εργασίας, με μέσο όρο ηλικίας 35-45 ετών, χαμηλά αμειβόμενοι, που προσλαμβάνονται το Φθινόπωρο κι απολύονται το Καλοκαίρι, που εργάζονται και ζουν σε καθεστώς περιπλάνησης μακριά από τις οικογένειές τους, χωρίς πλήρη ασφαλιστικά και υπηρεσιακά δικαιώματα, με άγνωστο το αν και πού θα εργαστούν την επόμενη χρονιά, με μη έγκαιρη πολλές φορές καταβολή του μισθού τους, κλπ,κ λπ. Μια κατάσταση, δηλαδή , που έχει πολλαπλές επιπτώσεις και στη ζωή των ίδιων αλλά και στην εκπαιδευτική διαδικασία και την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.
Σήμερα, αντί ο αναπληρωτής να αναπληρώνει κάποιον εκπαιδευτικό που απουσιάζει μακροχρόνια για διάφορους λόγους (υγεία , εγκυμοσύνη , άδεια , κλπ) ,προσλαμβάνεται υποκαθιστώντας τον μόνιμο εκπαιδευτικό , γιατί έτσι απαιτούν τα μνημόνια και τα πλεονάσματα αίματος. 
Κατά τ' άλλα , σύμφωνα με την κυβέρνηση , η σχολική χρονιά ξεκίνησε "υποδειγματικά !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: