"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

ΤΙΜΗΘΗΚΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΡΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ


ΠΑΓΓΟΡΤΥΝΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ


Εκ μέρους των διοργανωτών σας αποστέλλουμε Δελτίο Τύπου για τη χθεσινή εκδήλωση προς τιμήν του Κωνσταντίνου Παπαρρηγόπουλου και παρακαλούμε για τη δημοσίευσή του.
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΜε μια σεμνή εκδήλωση όπως του άξιζε, τιμήθηκε την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 στην επιβλητική αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, ο μεγαλύτερος ιστορικός της νεώτερης Ελλάδος Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος, καταγόμενος από Βυτίνα. Αφορμή αποτέλεσε η συμπλήρωση 200 ετών από τη γέννησή του ως και 125 χρόνων από το θάνατό του. Διοργανωτές ο Δήμος Γορτυνίας, η Παγγορτυνιακή Ένωση και ο Σύλλογος των Απανταχού Βυτιναίων. Προσήλθαν πάνω από 300 άτομα που γέμισαν ασφυκτικά τον χώρο.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με καλωσόρισμα και μικρή εισαγωγική αναφορά στον τιμώμενο από την συντονίστρια Πέννυ Κ. Καλύβα, δημοσιογράφο και εκδότρια της εφημερίδος «Γορτυνία». Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Γορτυνίας Ιωάννη Γιαννόπουλο, τον Πρόεδρο της Παγγορτυνιακής Ένωσης Παναγιώτη Πλέσσια και τον Πρόεδρο των Απανταχού Βυτιναίων «Ο Άγιος Τρύφων» Παναγιώτη Παπαδέλο.
Στη συνέχεια χαιρέτισαν την εκδήλωση και επαίνεσαν τους οργανωτές ο Σεβ. Μητροπολίτης Γόρτυνος κ.κ. Ιερεμίας, ο Βουλευτής Αρκαδίας Γεώργιος Παπαηλίου, η Βουλευτής Περιφερείας Αττικής Γεωργία Αθ. Μαρτίνου εκ μέρους του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και ο Βουλευτής Αθηνών Γεώργιος Καρράς εκ  μέρους του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων.
Αμέσως μετά προβλήθηκε 15λεπτο ενημερωτικό βίντεο, σκηνοθεσίας Σωτήρη Λαμπρόπουλου, με τους τόπους που γεννήθηκε, έζησε και έδρασε ο μεγάλος ιστορικός, με εμπεριστατωμένα κείμενα των φιλολόγων καθηγητών Κωνσταντίνου Γιαννημάρα και Παν. Παπαδέλου.

Για τη ζωή και το έργο του K. Παπαρρηγόπουλου, μίλησε στη συνέχεια ο καθηγητής της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευάγγελος Καραμανωλάκης. Επικέντρωσε δε την ομιλία του στο μεγάλο συγγραφικό του έργο, καθώς και στη διαδρομή του ως καθηγητού της Ελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.


Ήταν γενικά μια εκδήλωση υψηλοτάτου επιπέδου, με το ακροατήριο να μένει καθηλωμένο καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Παρέστησαν επίσης ο Πανοσιολογιότατος π.Χρυσόστομος Παπαθανασίου ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, ο Αντιπρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Σταύρος Ζωγραφάκης, οι Δήμαρχοι Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης και Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Γορτυνίας Μαρίνα Διαμαντοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Τάκης Καραντώνης, Δημοτικοί & περιφερειακοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, ο Υποδιοικητής της ΑΣΔΕΝ Υποστράτηγος Κων/νος Μασούρας, οι πολιτευτές Εύη Τατούλη, Στάθης Κούλης, Παναγιώτης Καρβελάς, Ζωή Ράπτη και Γιάννης Παναγιωτόπουλος, πολλοί Πρόεδροι και εκπρόσωποι Αρκαδικών Συλλόγων και φορέων, εκπρόσωποι της πανεπιστημιακής κοινότητας, καθώς και αρκετοί κάτοικοι από τον τόπο καταγωγής του μεγάλου ιστορικού.

Δημοσίευση σχολίου