"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Oι "Διόσκουροι" στην Αρκαδιανή.

Φιλοποίμην Μάκης Παπούλιας

Λίγες θέσεις υπάρχουν ακόμη

Η παρέα που τα Σάββατα πίνει καφέ στο ομώνυμο μαγαζί στο Μοναστηράκι αποφάσισε "εκδρομή στην Αρκαδιανή". Το Σάββατο 18/3/2017 στις 8:00 π.μ φεύγουμε από την Ομόνοια, με πούλμαν: 
1) Πρώτος σταθμός το "Κτήμα Σπυρόπουλου" στην Αρχαία Μαντινεία. Θεωρία και πράξη του κρασιού ξενάγηση από τον Νώντα, κρασοκεράσματα.
2) Επίσκεψη στο φημισμένο ναό παντός ρυθμού της Αγίας Φωτεινής.
3) Σε 40 λεπτά φτάνουμε στο χωριό Ψάρι (πάνω από την Μεγαλόπολη και κάτω από την Στεμνίτσα) και στην "Αρκαδιανή". Τσίπουρα και λικέρ μαζί με ζεστές φρεσκοψημένες τηγανίτες, δεκάλεπτο φροντιστήριο αγροτουρισμού από τον Φιλοποίμενα.
4) Επίσκεψη στο πολιτιστικό κέντρο του χωριού και στους "Φούρνους της Ιωάννας" όπου θα δοκιμάσετε ζεστό τραχανά με τηγανιτές μπουκιές.
5) Κέρασμα έκπληξη σε χωριάτικο σπίτι με συνοδεία ελαφριού τσίπουρου .
6) Στο καφενείο του χωριού δεκάλεπτη συνομιλία με τον ενενηντάχρονο Πολυνήκη Παπούλια, ιδιοκτήτη του καφενείου.
7) Επιστροφή στην Αρκαδιανή ομαδική φωτογράφηση, καλό φαγητό, καλό κρασί και στο τέλος γλυκά κουταλιού και λικεράκια θεϊκά . Τα "άταχτα και φωτισμένα μυαλά" των Διόσχουρων δεν αντέχουν τις πολλές αναταράξεις ούτε θέλουν....να Κυβερνήσουν την χώρα, μια καλή εκδρομή οργανώνουν με 25,00€ το άτομο. Για κρατήσεις επικοινωνήστε με τον κ. Δημήτρη Καλκάνη στο 6988 709954 .

Δεν υπάρχουν σχόλια: