"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Π.Ε.Α ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ "ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ" ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΩΛΕΩΣ κκ ΙΕΡΕΜΙΑ

  ΕΙΔΗΣΕΙΣ  


Συνάντηση με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κκ Ιερεμία είχε ο Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων κ. Νίκος Θεοδωρακόπουλος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου  των εθελοντών αιμοδοτών για τα παιδιά με καρκίνο "Άξιον Εστί" κ Γεώργιος Παναγούλης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 στην Δημητσάνα.  Σκοπός της συνάντησης  ήταν η στήριξη της Μητρόπολης στο κοινωνικό έργο του "Άξιον Εστί"  και της προγραμματισμένης για τις 6/5/2017 αιμοδοσία στο Άστρος και εν συνεχεία στην Τρίπολη στις 7-8 Μαΐου αντίστοιχα. 
Ήταν  μια εγκάρδια και θερμή  φιλοξενία από τον Ποιμενάρχη μας κατά την διάρκεια της οποίας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης ενημερώθηκε αναλυτικά από τον κ Παναγούλη για την δράση του "Αξιον Εστί" και για την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται μέσω των εθελοντών αιμοδοτών για την συλλογή αίματος για παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. 


Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης διατύπωσε τις δικές του προτάσεις και ανέλυσε τις απόψεις του για το πώς η Μητρόπολη μπορεί να συνδράμει στο έργο του Συλλόγου «’Αξιον Εστί», ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή εθελοντών αιμοδοτών. Σημειώνεται ότι για το έργο αυτό ο Πρόεδρος και ιδρυτής του Συλλόγου «Άξιον Εστί» κ. Γεώργιος Παναγούλης έχει αφιερώσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής του.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΑ ενημέρωσε τον Σεβασμιότατο πως η «Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων» θα σταθεί δίπλα σε αυτόν τον αγώνα για την ζωή , που κάνει το «Άξιον Εστί».
 Στην συνέχεια συζητήθηκαν  θέματα που απασχολούν την Γορτυνία  και δόθηκε υπόσχεση στήριξης του τόπου  και  να  γίνει προσπάθεια να αποτραπεί   από την θέση που υπηρετεί   ο καθένας , η ερήμωση του τόπου μας.


Ως Πρόεδρος της ΠΕΑ κάνω έκκληση προς τους πολίτες της Αρκαδίας καθώς και προς τους πολιτιστικούς Συλλόγους να βοηθήσουν  και να σταθούν συνοδοιπόροι στο λειτούργημα του Συλλόγου «Άξιον Εστί» δίνοντας αίμα και χαρίζοντας ζωή σε παιδιά.
Για άλλη μια φορά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κκ Ιερεμία για την  πάρα πολύ θερμή φιλοξενία του.  
 Για την Π.Ε.Α
Νίκος Θεοδωρακόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: