"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

«Οι κάτοικοι της Γορτυνίας νιώθουν απροστάτευτοι»

ΠΑΓΓΟΡΤΥΝΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 1- 105 32 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 6932.30.50.21

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΑΓΓΟΡΤΥΝΙΑΚΗΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
«Οι κάτοικοι της Γορτυνίας νιώθουν απροστάτευτοι»



Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση για κλείσιμο του Αστυνομικού Τμήματος Λαγκαδίων, αλλά και τις συνεχείς διαρρήξεις που παρατηρούνται σε καταστήματα και οικίες πολλών σπιτιών της Γορτυνίας, η Παγγορτυνιακή Ένωση, επανέρχεται πάλι με επιστολή της, τέλος του περασμένου μήνα, στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και στον Γενικό Γραμματέα (εκφράζοντας την αγανάκτηση και τον προβληματισμό των κατοίκων της Γορτυνίας, οι οποίοι νιώθουν απροστάτευτοι.
Επισημαίνουν ότι από την Τρίπολη έως την Αρχαία Ολυμπία, δηλαδή σε απόσταση 130 χιλιομέτρων, δεν υπάρχει κανένα αστυνομικό τμήμα, μετά μάλιστα και από το κλείσιμο του γειτονικού Αστυνομικού Τμήματος Λεβιδίου. Η εδαφική ιδιομορφία του Δήμου Γορτυνίας, με τις μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, καθιστά δύσκολη την αντιμετώπιση προβλημάτων, τόσο σε τακτικά, όσο και σε έκτακτα περιστατικά. Απεναντίας σε ορισμένες τουριστικές περιοχές, που παρουσιάζουν αυξημένη κίνηση, ιδίως τα Σαββατοκύριακα, χρειάζεται επιπλέον στελέχωση.
Παράλληλα τονίζουν ότι μετά τον περίφημο Καλλικράτη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τη σταδιακή μείωση λειτουργίας και άλλων δημοσίων υπηρεσιών, την πλημμελή στελέχωση  των Κέντρων Υγείας και των αγροτικών ιατρείων, το κλείσιμο σχολείων, ήρθε τώρα να προστεθεί άλλο ένα «προοδευτικό μέτρο» που στέκεται απέναντι στην ανάπτυξη της υπαίθρου.

Κλείνοντας δεν την επιστολή το Δ.Σ., απευθυνόμενο στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κύριε Υπουργέ, ενώνοντας λοιπόν και εμείς τη φωνή μας με τις αγωνιώδεις φωνές των κατοίκων της Γορτυνίας, σας καλούμε έστω και τώρα να επανεξετάσετε την απόφαση για την αναστολή λειτουργίας των ανωτέρω Αστυνομικών Καταστημάτων   και λόγω της  εδαφικής ιδιομορφίας αλλά και της στερούμενης οικονομικά περιοχής μας. Σε αντίθετη περίπτωση, να μεριμνήσετε έστω για την δημιουργία Τοπικών Σταθμών σε κάποιες περιοχές (π.χ. στις ανερχόμενες τουριστικά κωμοπόλεις), με παράλληλη ενδυνάμωση του υφιστάμενου προσωπικού στα δύο εναπομείνασα Αστυνομικά Τμήματα της Γορτυνίας, Δημητσάνας & Τροπαίων. Το αγαθό της ασφάλειας είναι ένα αγαθό που το αξίζουν όλοι, τόσο οι μόνιμοι εναπομείναντες κάτοικοι, αλλά και οι επισκέπτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: