"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017

Ο ΜΥΘΙΚΟΣ ΛΟΥΣΙΟΣ ΟΠΩΣ ΡΕΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΟΥ ΚΟΚΚΟΡΗ


Dimitrios Koniaris προς ΜΟΥΛΑΤΣΙ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

Ο ΜΥΘΙΚΟΣ ΛΟΥΣΙΟΣ ΟΠΩΣ ΡΕΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΟΥ ΚΟΚΚΟΡΗ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΙΝΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΦΥΡΙΟΥ.ΣΤΑ ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΒΟΥΤΑΝΕ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΑΡΚΕΤΟΙ ΘΕΡΜΟΑΙΜΟΙ ΜΟΥΛΑΤΣΑΙΟΙ, ΝΕΑΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ.ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΥΣΑΝΙΑ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟΣ ΔΙΑΣ ΛΟΥΣΤΗΚΕ ΚΡΥΦΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΟΝΟ ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ (ΠΗΓΕΣ ΤΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ) ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΥΜΦΕΣ ΝΕΔΑ,ΑΓΝΩ,ΘΕΙΣΟΑ.

ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΘΕΙΣΟΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΤΩΝ ΛΑΓΚΑΔΙΩΝ, ΜΕ ΨΗΛΟΤΕΡΗ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟ "ΨΗΛΟ ΒΟΥΝΟ",1503 μ.ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΡΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟΝΕΡΙ.ΤΑ 2 ΡΕΥΜΑΤΑ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΡΚΑΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΛΟΥΣΙΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΗΣ ΚΑΡΚΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ.
Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΙΤΙΕΣ,ΛΕΥΓΕΣ ΚΑΙ ΛΥΓΑΡΙΕΣ.ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΕΡΝΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΟΝ ΑΛΦΕΙΟ,ΒΔ ΤΗΣ ΚΑΡΥΤΑΙΝΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 2,5 ΧΛΜ.ΕΧΟΝΤΑΣ ΔΙΑΝΥΣΕΙ 26 ΧΛΜ ΚΑΙ ΔΙΑΣΧΙΣΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΡΜΗΤΙΚΟ.ΤΟΥΣ ΖΕΣΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΡΟΗ ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΤΑ 8-9 ΚΥΒΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ.ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ Ο ΛΟΥΣΙΟΣ ΠΟΤΙΖΕΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΜΕΝΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ,ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΙ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΙΔΑ ΚΑΙ ΧΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. 
ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΕΤΡΙΝΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΟΥ ΑΤΣΙΧΟΛΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ,ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΡΑΦΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΚΑΓΙΑΚ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: