"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Λούσιος: ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

   ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ    


Φυσιολατρικός Ορειβατικός Περιστερίου
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΑΘΗΝΑ
ΙΔΑΝΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΛΟΥΣΙΟ!!!
24 Σεπτεμβρίου 2017
Τ.: 210 5773.459 - 6996 740740
e-mail: f.o.peristerioy@gmail.com
TA ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ
Αιμιλίου Βεάκη 36 Περιστέρι
1ος όροφος
             ~~~~~~~~~~~~~

Το Φαράγγι του Λούσιου είναι ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Πελοποννήσου με εντυπωσιακή φυσική ομορφιά και ιστορικό παρελθόν.



     Η ορεινή ΑΡΚΑΔΙΑ μας καλεί, στην ΜΑΓΕΙΑ της φύσης!       

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

   ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 15 ΕΥΡΩ  


Στο φημισμένο φαράγγι του Λούσιου στην ορεινή Αρκαδία με τα πολλά αξιοθέατα και την πανέμορφη φύση προσφέρεται για ένα ευχάριστο και ξένοιαστο περπάτημα. Εδώ βρίσκονται τα ιστορικής σημασίας μνημεία όπως το γνωστό σε όλους Κρυφό Σχολειό, η Αρχαία Γόρτυνα με τα λουτρά του Ασκληπιού, το Μουσείο Υδροκίνησης, καθώς και τα φημισμένα μοναστήρια Φιλοσόφου και Προδρόμου με την σημαντική δράση επί τουρκοκρατίας και την επιβλητική τους παρουσία πάνω στα βράχια. 



Η διάρκεια της διαδρομής είναι από τέσσερις έως πέντε ώρες και κύριο χαρακτηριστικό όλων είναι ότι περνούν μέσα από καταπράσινα σκιερά μονοπάτια.




Διαδρομή: (Δημητσάνα-Λούσιος - Αρχ.Γόρτυνα) Κυριακή 24/09/2017, Tύπος: Κατάβαση, Μήκος: 10,1 Χλμ Ώρες: 5:00 με στάσεις, Τοποθεσία: Φαράγγι Λούσιου, Αρκαδία Κατεύθυνση: Ν. ΥΔ κατάβασης: 580μ. Υ min/max: 904/324 μ. Βλάστηση: Πόσιμο νερό: 2 πηγές+1 βρύση στην Ι.Μ. Φιλοσόφου. Βαθμός δυσκολίας: 1+ Μέτριας Δυσκολίας Σήμανση: Καλή - Εθνικό Μονοπάτι #32 και Διεθνές Ε4.


Περιγραφή: Διάσχιση 10 Χλμ. φαραγγιού από το σηματοδοτημένο Μονοπάτι Λούσιου.
Mετά την άφιξη στη Δημητσάνα πεζοπορούμε για Ι.Μ. Προδρόμου και Αρχ. Γόρτυνα
Η διαδρομή ξεκίναει απο το μουσείο υδροκίνησης δίπλα σε παλιούς μπαρουτόμυλους και νερόμυλους, έξω απ΄το Παλιοχώρι στα χωράφια του, απ΄το γεφύρι της Μονόπορης, θα ανηφόρησουμε στη Νέα Μονή Φιλοσόφου όπου στάση για κολατσιό και λουκούμι με νερό. Συνέχιζουμε για την Παλιά Μονή Φιλοσόφου όπου και Κρυφό Σχολειό, Θα πέρασουμε απέναντι και ανηφορικά στη Μονή Προδρόμου που είναι κτισμένη σε βράχο και κατέβουμε σε γέφυρα και νεροτριβή στην απέναντι δεξιά όχθη του Λούσιου. 
Απ΄εκεί θα κατηφόρησουμε προς την Αρχαία Γόρτυνα όπου αρχαίος ναός Ασκληπιού και αρχαία λουτρά. Θα επισκεφθούμε την βυζαντινή εκκλησία του Αγ. Ανδρέα, την όχθη του ποταμού από όπου ξεκινάνε οι ομάδες το κανόε-ράφτινγκ προς τη συμβολή του Λούσιου με τον Αλφειό και θα περάσαμε από το γεφυράκι απέναντι στο πάρκινγκ της αριστερής όχθης όπου βρίσκετε το πούλμαν.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


- "ΑΘΗΝΑ"
Οι αναχωρήσεις των πούλμαν γίνονται μπροστά
απο το ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ Αγίου Κωνσταντίνου 22-24

( 100 μέτρα απο την ΟΜΟΝΟΙΑ)
6996 740740 Βαγγέλης Τσολάκης
Κόστος συμμετοχής 15ευρώ!!!

Αναχώρηση 7:00 πμ. επιστροφή 9:30 μμ.
- "ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ"
-Πλατεία Συντριβανίου
ΠΑΝΑΓΗ ΤΣΑΛΔΑΡΗ και ΚΩΣΤΑ ΒΑΡΝΑΛΗ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
( 100 μέτρα απο τον σταθμό ΜΕΤΡΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ).
6996 740740 Βαγγέλης Τσολάκης
Κόστος συμμετοχής 15 ευρώ!!!

- Αναχώρηση 7:30 πμ. Με προορισμό Δημητσάνα - Λούσιος 
Eπιστροφή 9:00 μμ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: