"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός
Επιμέλεια: Πέτρος Σ. Αϊβαλής,

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ & ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988 *Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ...στα απλά πράγματα κρύβεται η γοητεία... όπως ένας περίπατος στο Λούσιο ποταμό....... * ειδήσεις από την Αρκαδία * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια της Αρκαδίας και περίπατος στις όχθες του ποταμού Λούσιου μυρίζοντας την ρίγανη και το θυμάρι με ψωμοτύρι και καλή διάθεση & καρδιά, αναμένοντας τις νεράιδες να φανούν, όπως έλεγε η γιαγιά η Βάσω... * http://karytaina.blogspot.com/


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Καρύταινα, ένα πετρόχτιστο κεφαλοχώρι, με το φράγκικο κάστρο να δεσπόζει στην κορυφή του


Για την περιοχή του Λούσιου και την Καρύταινα το περιοδικό έγραψε:

Λούσιος


Η περιοχή είναι γεμάτη αφορμές για εκδρομές. Πέρα από το γύρο του Λούσιου, την επίσκεψη στο Μουσείο Υδροκίνησης και τις μονές (Προδρόμου, Αιμυαλών, Φιλοσόφου), την άνοιξη και το καλοκαίρι μια ωραία διαδρομή είναι μέχρι την αρχαία Γόρτυνα, για μια βόλτα στα ερείπια του αρχαιολογικού χώρου και πικνίκ (ή μπάνιο για τους τολμηρούς) στις όχθες του Λούσιου. Μπορείτε να το συνδυάσετε με μια βόλτα στο Ελληνικό, ένα ανερχόμενο χωριό κοντά στην αρχαία Γόρτυνα, με παραδοσιακό χρώμα, όμορφους ξενώνες και ταβέρνες. 



Καρύταινα

Όμορφο, πετρόχτιστο κεφαλοχώρι, με το φράγκικο κάστρο να δεσπόζει στην κορυφή του (υπάρχει μονοπατάκι για να ανεβείτε μέχρις ενός σημείου). Το χωριό είναι διατηρητέο και τα σοκάκια ανάμεσα στα διώροφα παραδοσιακά σπίτια του προσφέρονται για βόλτες. Το ράφτινγκ στον Αλφειό υπήρξε καθοριστικός παράγοντας για την τουριστική ανάπτυξη της Καρύταινας. 
Κάτω από το χωριό, στο δρόμο για Μεγαλόπολη, το φράγκικο τοξωτό γεφύρι του Αλφειού κρύβεται κάτω από μια σύγχρονη γέφυρα. Για να φτάσετε μέχρι το γεφύρι, ακολουθήστε το χωματόδρομο κάτω από την καινούργια γέφυρα και, στη συνέχεια, το μονοπατάκι που οδηγεί στο γεφύρι και στο βυζαντινό εκκλησάκι της Γέννησης της Θεοτόκου, που είναι «φυτεμένο» στη βάση του. Αν σας θυμίσει κάτι, είναι επειδή το γεφύρι της Καρύταινας κοσμούσε το πάλαι ποτέ πεντοχίλιαρο!

_____________

Δεν υπάρχουν σχόλια: